marți, noiembrie 24, 2020

Închisorile turcești în timpul COVID-19 :”Copiii trebuie eliberați imediat cu precauțiile necesare.”

Serviciile sociale și politicienii din Turcia susțin că minorii din închisori sunt cei mai vulnerabili în timpul focarului COVID-19, iar guvernul ar trebui să-i protejeze, informează Gazete Duvar.

Expertul Nihat Tarımeri a îndemnat ca Ministerul Justiției, Ministerul Familie și Serviciilor Sociale să se reunească pe tema minorilor încarcerați în timpul pandemiei COVID-19.

„Copiii ar trebui duși în locații mai sigure după 14 zile de carantină. Este de datoria ministerelor și asociațiilor de avocați să îi ajute. Orice rezultat negativ va fi responsabilitatea lor.”, a declarat Tarımeri.

„Nu putem să ținem copiii acolo”

Deputatul Partidului Democrat (HDP) al Partidului Pro-Kurdu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, a remarcat că starea copiilor din închisori  era deja gravă înainte de izbucnirea COVID-19.

„Să înfometezi copiii nu este o soluție. Copiii au nevoie de terapeuți și consilieri. Nu putem să ținem copiii acolo”, a afirmat Gergerlioğlu. 

De asemenea, Doğan Polat, de la Asociația pentru Drepturile Omului a remarcat că autoritățile trebuie să fie mai transparente cu datele privind minorii încarcerați  din Turcia.

„Copiii trebuie eliberați imediat cu precauțiile necesare. Privarea copilului de libertatea sa este de neimaginat în Legea protecției copilului ”, a spus Polat.

În urma unei legi de aministie, Turcia a eliberat sute de prizonierii pentru a opri răspândirea de coronavirus. 

Cu toate acestea,  potrivit Ministerului Justițice, cel mai recent număr înregistrat de minori încarcerați a fost de 2.800 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani în 2017. De asemenea, 780 de copii sunt cu mamele lor în închisoare.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.