joi, octombrie 29, 2020

Istanbul: Măștile și menținerea unei distanțe de trei metri între persoane sunt obligatorii

Măștile chirurgicale și menținerea distanței de trei metri între persoane, vor fi obligatorii în piața centrală Taksim din Istanbul și pe strada Istiklal, informează Gazete Duvar.

Într-o declarație făcută pe  8 mai, biroul primăriei districtului Beyoğlu a susțint că nerespectarea noilor reglementări va fi penalizată cu amenzi.

De asemenea, noile măsuri au fost introduse după un val de aglomerație în  centrul Istanbulului.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca a pus pe contul său de Twitter, o fotografie de pe Istiklal, menționând că strada este mult prea aglomerată.

„Este mult prea curând pentru ca atât de mulți oameni să fie într-un singur cadru ”, a avertizat Koca.

Turcia a ajuns la peste 139.000 de diagnisticați, cu 3.841 de morți și peste 95.000 de vindecați.

Istanbul: Șoferii de taxi trebuie să învețe engleză. Turiștii pot plăti cu Istanbulkart

Șoferii de taxi din Istanbul vor fi nevoiți să învețe limba engleză, iar călătorii vor putea plătii cu ajutorulstanbulkart ca partea a unui proiect condus de primăria, informează Hurriyet Daily News.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

București: Oficialii de la Ambasada Turciei au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed

Oficialii de la Ambasada Turciei din București au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed.

Rusia cere experților UNESCO, raportul pentru renovarea Hagia Sofia

Rusia a cerut experților UNESCO să lanseze raportul cu privire la transformarea Hagia Sofia din Istanbul într-o moschee, relatează Duvar English.

București: Un mare istoric a fost condus pe ultimul drum

Un istoric important al comunității turcești din România a fost condus pe ultimul drum, marți, la cimitirul mahomedan din București.

Povestea celui mai tânăr olimpic la Informatică: A luat aurul pentru România

Cel mai tânăr elev român care a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică, cel mai important concurs internațional de...

Turcia critică Reuters pentru știrea legată de carantină care ar fi planificate de autoritățile turce

Turcia a declarat, miercuri, că știrile referitoare la planurile guvernului pentru noi restricții pentru limitarea răspândirii COVID-19 sunt nefondate, relatează Ahval News.

Turcia: Familie distrusă pentru gesturile de filantropie

Familia unui afacerist cunoscut din Gaziantep, din sud-estul Turciei a fost distrusă de către autoritățile turce, pentru că au ajutat asociațiile afiliate cu guleniști, relatează portalul turcesc, Bold Media.