marți, iulie 23, 2024

Incediu mortal din Turcia! Companie de distribuție a energiei electrice sub control juridiciar

Autoritățile turce a anunțat că a fost lansată o anchetă oficială pentru a stabili cauza exactă a incendiului și pentru a aborda urmărirea penală pentru neglijență, conform Bianet.

Cercetările inițiale privind cauza incendiilor au prezentat rapoarte contradictorii. În timp ce ministrul agriculturii și presa de stat au declarat că incendiul a început cu un incendiu de miriște care s-a extins rapid în pădurile din jur, alte rapoarte sugerau că incendiul a început din cauza unei defecțiuni electrice.

Se pare că incendiul a pornit din cauza unei defecțiuni electrice și nu din cauza focului de miriște, așa cum a sugerat presa de stat, arată un videoclip recent dezvăluit.

Peste 14.000 de decare de pământ au fost distruse în incendiu, cu 15 oameni și aproape 1.000 de animale ucise, în incediul din 20 iunie.

În sud-estul Turciei, provinciile Diyarbakır și Mardin au fost devastate de incendii grave în ultimele zile, care au dus la pierderea tragică a 15 vieți și moartea a sute de animale. Incendiile, care au izbucnit pe 20 iunie, au produs pagube mari.

Posibila neglijență

Filiala Diyarbakır a Asociației Inginerilor Electricieni a efectuat o inspecție și a constatat că incendiul a avut originea într-o zonă cultivată, nu într-un câmp de miriște, așa cum se susținea anterior.

Descoperirile lor au evidențiat mai multe probleme cu liniile de transport electric, inclusiv conexiuni slăbite și izolatori rupti, care ar fi putut contribui la aprinderea și răspândirea incendiului.

Situația a stârnit îngrijorări cu privire la faptul dacă compania de distribuție a energiei electrice respectă reglementările și efectuează întreținerea regulată, după cum este necesar.

Ca răspuns la dezastru, Baroul Diyarbakır a depus o plângere penală, cerând o anchetă amănunțită a cauzelor incendiului și a presupuselor întârzieri în intervenția de urgență. Aceștia au subliniat necesitatea răspunderii și a justiției rapide pentru cei afectați de tragedie.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.