marți, aprilie 23, 2024

Încă o încerecare de rezolvare dimplomatică a crizei siriene : Reuniunea de la Lausanne

Președintele francez, François Hollande, a reamintit  în ajunul unei reuniuni internaționale privind Siria, organizată la Lausanne (Elveția) cu șefii diplomațiilor rusă și americană, „exigențele” Parisului pentru ieșirea din criza siriană.

Președintele francez, François Hollande, a reamintit  în ajunul unei reuniuni internaționale privind Siria, organizată la Lausanne (Elveția) cu șefii diplomațiilor rusă și americană, „exigențele” Parisului pentru ieșirea din criza siriană.

Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Aceste exigențe sunt „încetarea focului, livrarea imediată de ajutoare umanitare și negocierea politică în vederea unei tranziții în Siria”, a detaliat președinția franceză într-un comunicat, la finalul întrevederii dintre François Hollande și mai multe asociații care militează pentru pacea în Siria.

„Este singura cale pentru a stabiliza această țară martirizată și a eradica permanent amenințarea teroristă”, a adăugat șeful statului francez,.

Căutarea unei soluții militare în profitul (președintelui sirian) Bashar Al-Assad nu face decât să agraveze în continuare polarizarea și să alimenteze extremismul în Siria și în regiune”, a subliniat François Hollande

„În schimb, căutarea unei soluții militare în profitul (președintelui sirian) Bashar Al-Assad nu face decât să agraveze în continuare polarizarea și să alimenteze extremismul în Siria și în regiune”, a subliniat François Hollande referindu-se la bombardamentele ruse în sprijinul armatei siriene.

„Facem încă o dată un apel insistent la negocieri politice pentru pace, iar acestea printr-o condiție prealabilă – încetarea bombardamentelor”, a declarat presei la finalul reuniunii șeful diplomației de la Paris, Jean-Marc Ayrault.

Vladimir Putin și-a anulat vizita de săptămâna viitoare la Paris din cauza condițiilor impuse de François Hollande.Preşedintele rus  a atras atenția că nimeni nu va reuși „să izoleze” Rusia, în pofida deteriorării relațiilor sale cu Occidentul

„Multe alte inițiative vor fi luate, Franța a luat deja în ultimele zile și vom fi întotdeauna în prima linie cu aceeași hotărâre, cu aceeași forță, cu aceeași convingere pentru a obliga barbaria să se retragă. Nu este niciodată prea târziu pentru a face pace”, a insistat ministrul francez de externe,Jean-Marc Ayrault. Reuniunea organizată la Lausanne cu șefii diplomațiilor rusă, Serghei Lavrov, și americană, John Kerry, la care Franța nu participă, constituie o primă tentativă de a relua dialogul între cele două mari puteri după suspendarea discuțiilor asupra dosarului sirian.

În același timp, președintele rus, Vladimir Putin, care și-a anulat vizita de săptămâna viitoare la Paris din cauza condițiilor impuse de François Hollande, a atras atenția că nimeni nu va reuși „să izoleze” Rusia, în pofida deteriorării relațiilor sale cu Occidentul.Presstv.ir,www.lorientlejour.com

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org