joi, aprilie 7, 2022

În Turcia sunt interzise ştirile care fac referire la atacurile teroriste

După toată tevatura care a urmat puciului eşuat au fost date numeroase decrete (KHK). Acestea au fost posibile din cauza instaurării Stării de Urgenţă şi au vizat lărgirea interdicţiilor legate de massmedia.

Oficialii de la Direcția Generală a Radio-Televiziunii (RTUK) au intsaurat o serie de reguli și condiții pentru publicarea știrilor referitoare la atentate teroriste.

Conform declarațiilor corespondenților, oficialii RTUK prin măsura care poartă numele de ” Acoperire Blackout” au interzis difizarea de imagini ale faptelor , sunetul ambulanțelor, comentriile și criticile referitoare la evenimente.

RTUK a formulat o înterzicere specială referitoare la relatările despre atentate teroriste în porturile și aeropoartele din cele mai renumite orașe ale Turciei, precum Istanbul, Izmir Antalya.

Numai declarațiile președintelui, prim-ministrului și oficialilor se supun prevederilor Blackout.

În acest moment 95% din instituţiile massmedia se află sub controlul puterii Erdogan. Procentul rămas de 5% din organele mas-media publică sub presiunea guvernului în cele mai severe condiții și sunt obligate să difuzeze cenzurat.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii