miercuri, mai 29, 2024

În Turcia sunt interzise ştirile care fac referire la atacurile teroriste

După toată tevatura care a urmat puciului eşuat au fost date numeroase decrete (KHK). Acestea au fost posibile din cauza instaurării Stării de Urgenţă şi au vizat lărgirea interdicţiilor legate de massmedia.

Oficialii de la Direcția Generală a Radio-Televiziunii (RTUK) au intsaurat o serie de reguli și condiții pentru publicarea știrilor referitoare la atentate teroriste.

Conform declarațiilor corespondenților, oficialii RTUK prin măsura care poartă numele de ” Acoperire Blackout” au interzis difizarea de imagini ale faptelor , sunetul ambulanțelor, comentriile și criticile referitoare la evenimente.

RTUK a formulat o înterzicere specială referitoare la relatările despre atentate teroriste în porturile și aeropoartele din cele mai renumite orașe ale Turciei, precum Istanbul, Izmir Antalya.

Numai declarațiile președintelui, prim-ministrului și oficialilor se supun prevederilor Blackout.

În acest moment 95% din instituţiile massmedia se află sub controlul puterii Erdogan. Procentul rămas de 5% din organele mas-media publică sub presiunea guvernului în cele mai severe condiții și sunt obligate să difuzeze cenzurat.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.