duminică, septembrie 26, 2021

Caracterul terorist al atacului de la Luvru nu poate fi pus la îndoială

Președintele francez Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operațiunea ‘Santinela’ de supraveghere a locurilor sensibile din Franța a permis să fie ‘împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’,.

‘Operațiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizați erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’, a subliniat șeful statului francez în fața presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineața de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. ‘Îi revine justiției să facă ancheta necesară’, a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, ‘amenințarea este acolo, ea rămâne și va trebui să-i facem față’ și ‘acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace și vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar’.

luvr2

Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, președintele Hollande a ‘salutat curajul, hotărârea și decizia acestor militari care au făcut față’ atacului de la Luvru, în centrul Parisului. ‘Unul a fost rănit, altul a reacționat cum trebuia’, reușind să-l ‘neutralizeze pe agresor’, care a fost ‘spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru’, a explicat șeful statului.

Francois Hollande a subliniat din nou ‘eficiența operațiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice’ cum ‘a fost și cazul la Luvru’.

‘În acest moment, miniștrii (Jean-Yves) Le Drian și (Bruno) Le Roux (Apărare și Interne) sunt la fața locului’ pentru ‘a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate’, a mai spus liderul francez. În comunicatul Palatului Elysee, șeful statului francez a condamnat o ‘agresiune sălbatică’, exprimându-și ‘solidaritatea cu soldatul rănit’ și reafirmând ‘hotărârea autorităților de a acționa fără încetare în vederea apărării securității francezilor și de a lupta împotriva terorismului’.

Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând ‘Allah Akbar!’, militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldații au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia