joi, aprilie 14, 2022

Caracterul terorist al atacului de la Luvru nu poate fi pus la îndoială

Președintele francez Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operațiunea ‘Santinela’ de supraveghere a locurilor sensibile din Franța a permis să fie ‘împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’,.

‘Operațiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizați erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’, a subliniat șeful statului francez în fața presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineața de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. ‘Îi revine justiției să facă ancheta necesară’, a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, ‘amenințarea este acolo, ea rămâne și va trebui să-i facem față’ și ‘acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace și vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar’.

luvr2

Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, președintele Hollande a ‘salutat curajul, hotărârea și decizia acestor militari care au făcut față’ atacului de la Luvru, în centrul Parisului. ‘Unul a fost rănit, altul a reacționat cum trebuia’, reușind să-l ‘neutralizeze pe agresor’, care a fost ‘spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru’, a explicat șeful statului.

Francois Hollande a subliniat din nou ‘eficiența operațiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice’ cum ‘a fost și cazul la Luvru’.

‘În acest moment, miniștrii (Jean-Yves) Le Drian și (Bruno) Le Roux (Apărare și Interne) sunt la fața locului’ pentru ‘a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate’, a mai spus liderul francez. În comunicatul Palatului Elysee, șeful statului francez a condamnat o ‘agresiune sălbatică’, exprimându-și ‘solidaritatea cu soldatul rănit’ și reafirmând ‘hotărârea autorităților de a acționa fără încetare în vederea apărării securității francezilor și de a lupta împotriva terorismului’.

Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând ‘Allah Akbar!’, militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldații au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,