17.9 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Caracterul terorist al atacului de la Luvru nu poate fi pus la îndoială

Președintele francez Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operațiunea ‘Santinela’ de supraveghere a locurilor sensibile din Franța a permis să fie ‘împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’,.

‘Operațiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizați erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’, a subliniat șeful statului francez în fața presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineața de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. ‘Îi revine justiției să facă ancheta necesară’, a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, ‘amenințarea este acolo, ea rămâne și va trebui să-i facem față’ și ‘acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace și vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar’.

luvr2

Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, președintele Hollande a ‘salutat curajul, hotărârea și decizia acestor militari care au făcut față’ atacului de la Luvru, în centrul Parisului. ‘Unul a fost rănit, altul a reacționat cum trebuia’, reușind să-l ‘neutralizeze pe agresor’, care a fost ‘spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru’, a explicat șeful statului.

Francois Hollande a subliniat din nou ‘eficiența operațiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice’ cum ‘a fost și cazul la Luvru’.

‘În acest moment, miniștrii (Jean-Yves) Le Drian și (Bruno) Le Roux (Apărare și Interne) sunt la fața locului’ pentru ‘a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate’, a mai spus liderul francez. În comunicatul Palatului Elysee, șeful statului francez a condamnat o ‘agresiune sălbatică’, exprimându-și ‘solidaritatea cu soldatul rănit’ și reafirmând ‘hotărârea autorităților de a acționa fără încetare în vederea apărării securității francezilor și de a lupta împotriva terorismului’.

Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând ‘Allah Akbar!’, militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldații au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.