vineri, ianuarie 7, 2022

Caracterul terorist al atacului de la Luvru nu poate fi pus la îndoială

Președintele francez Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operațiunea ‘Santinela’ de supraveghere a locurilor sensibile din Franța a permis să fie ‘împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’,.

‘Operațiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizați erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială’, a subliniat șeful statului francez în fața presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineața de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. ‘Îi revine justiției să facă ancheta necesară’, a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, ‘amenințarea este acolo, ea rămâne și va trebui să-i facem față’ și ‘acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace și vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar’.

luvr2

Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, președintele Hollande a ‘salutat curajul, hotărârea și decizia acestor militari care au făcut față’ atacului de la Luvru, în centrul Parisului. ‘Unul a fost rănit, altul a reacționat cum trebuia’, reușind să-l ‘neutralizeze pe agresor’, care a fost ‘spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru’, a explicat șeful statului.

Francois Hollande a subliniat din nou ‘eficiența operațiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice’ cum ‘a fost și cazul la Luvru’.

‘În acest moment, miniștrii (Jean-Yves) Le Drian și (Bruno) Le Roux (Apărare și Interne) sunt la fața locului’ pentru ‘a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate’, a mai spus liderul francez. În comunicatul Palatului Elysee, șeful statului francez a condamnat o ‘agresiune sălbatică’, exprimându-și ‘solidaritatea cu soldatul rănit’ și reafirmând ‘hotărârea autorităților de a acționa fără încetare în vederea apărării securității francezilor și de a lupta împotriva terorismului’.

Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând ‘Allah Akbar!’, militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldații au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile