sâmbătă, aprilie 20, 2024

În pregătirea Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene

Site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene a fost lansat oficial, miercuri, la Gala ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Sofware şi Servicii, de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Site-ul poate fi accesat la adresa www.romania2019.eu/ şi cuprinde informaţii despre Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, despre pregătirea mandatului român, despre forumul de idei pentru Preşedinţie, dar şi oportunităţi de internship sau voluntariat în cadrul acestui proiect.

„Este un portal interactiv care vă permite dumneavoastră să participaţi cu ideile pe care le aveţi în a defini temele dumneavoastră de interes, în a defini priorităţile. Deschidem uşa către români pentru a participa, pentru cei din ţară, dar şi pentru cei din afara ţării”, a spus Negrescu.

Potrivit acestuia, Preşedinţia română la Consiliul UE din 2019 este gândită ca una transparentă şi dedicată cetăţenilor.

„Ce am învăţat în mulţi ani petrecuţi în industria voastră este că trebuie să avem încredere în oameni şi să îi lăsăm să se exprime. Este primul pas pentru a vedea creativitatea lor”, s-a adresat Negrescu profesioniştilor de la eveniment.

El a spus că în industria IT există „acel element de creativitate” de care România are nevoie pentru ca Preşedinţia la Consiliul UE să fie una de succes.

„De foarte multe ori avem senzaţia că lumea şi, mai ales, restul Europei cunoaşte ceea ce putem face noi în domeniul IT şi am neplăcerea să vă informez, dacă nu ştiaţi deja, că sunt foarte puţini care cunosc potenţialul pe care noi îl avem, potenţialul de creativitate şi ceea ce putem expune în plan european şi ceea ce putem produce”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

România urmează să deţină, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia. Preşedinţia rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe), ale COREPER (întâlnirile reprezentanţilor permanenţi ai ţărilor membre la Bruxelles) şi aproximativ 200 grupuri de lucru

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.