joi, octombrie 15, 2020

Ruta frontiera romană în regiunea transfrontalieră Romania – Bulgaria

Camera de Comerţ Industrie Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a organizat, miercuri, sesiunea de finalizare a proiectului „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic cultural integrat: Ruta frontiera romană în regiunea transfrontalieră Romania – Bulgaria”.

Proiectul a fost finanţat cu fonduri UE în valoare de peste 770.000 euro, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, cod proiect 15.2.1.067, realizat pe parcursul a 24 de luni în parteneriat cu Asociaţia municipalităţilor dunărene „Dunărea”, din Bulgaria.

2
Proiectul realizează simbioza între o rută cultural-istorică şi una turistică, ce include 62 de obiective – între care 18 muzee şi 43 de situri, dintre care 24 sunt situate în România, iar 38 – în Bulgaria. De asemenea, proiectul a mai prevăzut organizarea a cinci festivaluri culturale.

Directorul general al CCINA, Dănuţ Jugănaru, a afirmat, în conferinţă de presă, că proiectul „LIMES – 15.2.1.067”, a urmărit sporirea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun în cadrul zonei de cooperare transfrontalieră, prin dezvoltarea unui produs integrat pe baza patrimoniului turistic cultural pornind de la ruta anticului limes danubian, cu o extindere în zona pontică a cetăţilor Histria, Tomis şi Callatis.

3
Proiectul a fost finanţat cu fonduri UE în valoare de peste 770.000 euro, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, cod proiect 15.2.1.067, realizat pe parcursul a 24 de luni în parteneriat cu Asociaţia municipalităţilor dunărene „Dunărea”, din Bulgaria.

„Proiectul a vizat definirea, dezvoltarea şi marketingul unui produs cultural comun, siturile antice romane din regiunea transfrontalieră, acestea fiind mai bine prezentate şi într-un mod mult mai atractiv puse în valoare în oferta turistică, mai uşor de recunoscut pentru cei interesaţi. noi am apreciat că acest nou produs turistic va induce creşterea numărului de înnoptări în regiunea de interes. produsul final este alcătuit dintr-un pachet de promovare multimedia realizat în limbile română, bulgară şi engleză, pus la dispoziţia turiştilor şi agenţiilor de turism atât pe siteul dedicat: danubelimes-robg.eu, cât şi sub forma materialului tipărit (broşuri, film pe DVD, revistă şi catalog)”, a declarat Dănuţ Jugănaru.

4
Valoarea totală a proiectului este de 908.408,15 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă de 772.146,93 euro.

 

 

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.