vineri, aprilie 8, 2022

Ruta frontiera romană în regiunea transfrontalieră Romania – Bulgaria

Camera de Comerţ Industrie Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a organizat, miercuri, sesiunea de finalizare a proiectului „Dezvoltarea şi promovarea unui produs turistic cultural integrat: Ruta frontiera romană în regiunea transfrontalieră Romania – Bulgaria”.

Proiectul a fost finanţat cu fonduri UE în valoare de peste 770.000 euro, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, cod proiect 15.2.1.067, realizat pe parcursul a 24 de luni în parteneriat cu Asociaţia municipalităţilor dunărene „Dunărea”, din Bulgaria.

2
Proiectul realizează simbioza între o rută cultural-istorică şi una turistică, ce include 62 de obiective – între care 18 muzee şi 43 de situri, dintre care 24 sunt situate în România, iar 38 – în Bulgaria. De asemenea, proiectul a mai prevăzut organizarea a cinci festivaluri culturale.

Directorul general al CCINA, Dănuţ Jugănaru, a afirmat, în conferinţă de presă, că proiectul „LIMES – 15.2.1.067”, a urmărit sporirea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun în cadrul zonei de cooperare transfrontalieră, prin dezvoltarea unui produs integrat pe baza patrimoniului turistic cultural pornind de la ruta anticului limes danubian, cu o extindere în zona pontică a cetăţilor Histria, Tomis şi Callatis.

3
Proiectul a fost finanţat cu fonduri UE în valoare de peste 770.000 euro, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, cod proiect 15.2.1.067, realizat pe parcursul a 24 de luni în parteneriat cu Asociaţia municipalităţilor dunărene „Dunărea”, din Bulgaria.

„Proiectul a vizat definirea, dezvoltarea şi marketingul unui produs cultural comun, siturile antice romane din regiunea transfrontalieră, acestea fiind mai bine prezentate şi într-un mod mult mai atractiv puse în valoare în oferta turistică, mai uşor de recunoscut pentru cei interesaţi. noi am apreciat că acest nou produs turistic va induce creşterea numărului de înnoptări în regiunea de interes. produsul final este alcătuit dintr-un pachet de promovare multimedia realizat în limbile română, bulgară şi engleză, pus la dispoziţia turiştilor şi agenţiilor de turism atât pe siteul dedicat: danubelimes-robg.eu, cât şi sub forma materialului tipărit (broşuri, film pe DVD, revistă şi catalog)”, a declarat Dănuţ Jugănaru.

4
Valoarea totală a proiectului este de 908.408,15 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă de 772.146,93 euro.

 

 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.