24.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

ÎN CURÂND , BOOKFEST 2018

Peste 150 de edituri participă la Salonul de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în Capitală, între 30 mai şi 3 iunie, şi care este dedicat anul acesta literaturii din SUA, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, urmând să îi aducă un omagiu, în acest context, celui ce i-a fost profesor – scriitorul Matei Călinescu.

Evenimentul de pe 31 mai dedicat lui Matei Călinescu o va avea invitată şi pe soţia scriitorului, dar şi pe autorii Radu Paraschivescu şi Ion Vianu, au anunţat organizatorii.

Participarea SUA din acest an se desfăşoară sub motto-ul „Celebrating the South” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu autori americani din diverse domenii.: romancierul şi dramaturgul Domnica Rădulescu – stabilită în SUA din 1983, atunci ca refugiat politic; poeta şi autoarea de romane istorice Sarah Kennedy; poeta Tara Skurtu, stabilită la Bucureşti, şi Sucheta Rawal – apreciată autoare de cărţi pe teme culinare şi jurnale de călătorie.

Cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în noul pavilion B2, pe o suprafaţă cu 50% mai mare decât în anii precedenţi.

„E pentru prima dată când un târg de carte din România se desfăşoară într-un spaţiu normal de expoziţie pentru aşa ceva”, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene.

Ronald Hawkins, consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei SUA în România, a vorbit despre conceptul adus de Statele Unite la salonul de carte – şi anume dorinţa de a împărtăşi. El a arătat că decorul standului SUA la Bookfest a fost realizat la studiourile de film Castel din Capitală.

„Acesta este un alt aspect al minunatei prietenii şi al minunatului parteneriat între România şi Statele Unite. Oamenii ştiu multe lucruri pe care le facem – suntem membri NATO, colaborăm mult în domeniul securităţii şi în alte domenii, iar ce facem acum este un aspect al acestei colaborări – este prietenia noastră culturală. Şi da, aducem câţiva americani care nu cunosc România. Într-un fel este un schimb”, a menţionat Hawkins.  Editurile Nemira și Nemi participă la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.