joi, ianuarie 21, 2021

ÎN CURÂND , BOOKFEST 2018

Peste 150 de edituri participă la Salonul de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în Capitală, între 30 mai şi 3 iunie, şi care este dedicat anul acesta literaturii din SUA, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, urmând să îi aducă un omagiu, în acest context, celui ce i-a fost profesor – scriitorul Matei Călinescu.

Evenimentul de pe 31 mai dedicat lui Matei Călinescu o va avea invitată şi pe soţia scriitorului, dar şi pe autorii Radu Paraschivescu şi Ion Vianu, au anunţat organizatorii.

Participarea SUA din acest an se desfăşoară sub motto-ul „Celebrating the South” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu autori americani din diverse domenii.: romancierul şi dramaturgul Domnica Rădulescu – stabilită în SUA din 1983, atunci ca refugiat politic; poeta şi autoarea de romane istorice Sarah Kennedy; poeta Tara Skurtu, stabilită la Bucureşti, şi Sucheta Rawal – apreciată autoare de cărţi pe teme culinare şi jurnale de călătorie.

Cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în noul pavilion B2, pe o suprafaţă cu 50% mai mare decât în anii precedenţi.

„E pentru prima dată când un târg de carte din România se desfăşoară într-un spaţiu normal de expoziţie pentru aşa ceva”, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene.

Ronald Hawkins, consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei SUA în România, a vorbit despre conceptul adus de Statele Unite la salonul de carte – şi anume dorinţa de a împărtăşi. El a arătat că decorul standului SUA la Bookfest a fost realizat la studiourile de film Castel din Capitală.

„Acesta este un alt aspect al minunatei prietenii şi al minunatului parteneriat între România şi Statele Unite. Oamenii ştiu multe lucruri pe care le facem – suntem membri NATO, colaborăm mult în domeniul securităţii şi în alte domenii, iar ce facem acum este un aspect al acestei colaborări – este prietenia noastră culturală. Şi da, aducem câţiva americani care nu cunosc România. Într-un fel este un schimb”, a menţionat Hawkins.  Editurile Nemira și Nemi participă la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate,

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”