luni, aprilie 11, 2022

ÎN CURÂND , BOOKFEST 2018

Peste 150 de edituri participă la Salonul de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în Capitală, între 30 mai şi 3 iunie, şi care este dedicat anul acesta literaturii din SUA, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, urmând să îi aducă un omagiu, în acest context, celui ce i-a fost profesor – scriitorul Matei Călinescu.

Evenimentul de pe 31 mai dedicat lui Matei Călinescu o va avea invitată şi pe soţia scriitorului, dar şi pe autorii Radu Paraschivescu şi Ion Vianu, au anunţat organizatorii.

Participarea SUA din acest an se desfăşoară sub motto-ul „Celebrating the South” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu autori americani din diverse domenii.: romancierul şi dramaturgul Domnica Rădulescu – stabilită în SUA din 1983, atunci ca refugiat politic; poeta şi autoarea de romane istorice Sarah Kennedy; poeta Tara Skurtu, stabilită la Bucureşti, şi Sucheta Rawal – apreciată autoare de cărţi pe teme culinare şi jurnale de călătorie.

Cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în noul pavilion B2, pe o suprafaţă cu 50% mai mare decât în anii precedenţi.

„E pentru prima dată când un târg de carte din România se desfăşoară într-un spaţiu normal de expoziţie pentru aşa ceva”, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene.

Ronald Hawkins, consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei SUA în România, a vorbit despre conceptul adus de Statele Unite la salonul de carte – şi anume dorinţa de a împărtăşi. El a arătat că decorul standului SUA la Bookfest a fost realizat la studiourile de film Castel din Capitală.

„Acesta este un alt aspect al minunatei prietenii şi al minunatului parteneriat între România şi Statele Unite. Oamenii ştiu multe lucruri pe care le facem – suntem membri NATO, colaborăm mult în domeniul securităţii şi în alte domenii, iar ce facem acum este un aspect al acestei colaborări – este prietenia noastră culturală. Şi da, aducem câţiva americani care nu cunosc România. Într-un fel este un schimb”, a menţionat Hawkins.  Editurile Nemira și Nemi participă la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.