sâmbătă, septembrie 25, 2021

ÎN CURÂND , BOOKFEST 2018

Peste 150 de edituri participă la Salonul de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în Capitală, între 30 mai şi 3 iunie, şi care este dedicat anul acesta literaturii din SUA, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, urmând să îi aducă un omagiu, în acest context, celui ce i-a fost profesor – scriitorul Matei Călinescu.

Evenimentul de pe 31 mai dedicat lui Matei Călinescu o va avea invitată şi pe soţia scriitorului, dar şi pe autorii Radu Paraschivescu şi Ion Vianu, au anunţat organizatorii.

Participarea SUA din acest an se desfăşoară sub motto-ul „Celebrating the South” şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu autori americani din diverse domenii.: romancierul şi dramaturgul Domnica Rădulescu – stabilită în SUA din 1983, atunci ca refugiat politic; poeta şi autoarea de romane istorice Sarah Kennedy; poeta Tara Skurtu, stabilită la Bucureşti, şi Sucheta Rawal – apreciată autoare de cărţi pe teme culinare şi jurnale de călătorie.

Cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în noul pavilion B2, pe o suprafaţă cu 50% mai mare decât în anii precedenţi.

„E pentru prima dată când un târg de carte din România se desfăşoară într-un spaţiu normal de expoziţie pentru aşa ceva”, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene.

Ronald Hawkins, consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei SUA în România, a vorbit despre conceptul adus de Statele Unite la salonul de carte – şi anume dorinţa de a împărtăşi. El a arătat că decorul standului SUA la Bookfest a fost realizat la studiourile de film Castel din Capitală.

„Acesta este un alt aspect al minunatei prietenii şi al minunatului parteneriat între România şi Statele Unite. Oamenii ştiu multe lucruri pe care le facem – suntem membri NATO, colaborăm mult în domeniul securităţii şi în alte domenii, iar ce facem acum este un aspect al acestei colaborări – este prietenia noastră culturală. Şi da, aducem câţiva americani care nu cunosc România. Într-un fel este un schimb”, a menţionat Hawkins.  Editurile Nemira și Nemi participă la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia