miercuri, decembrie 7, 2022

Imagini cutremurătoare! 27 de persoane au fost înmormântate, după 2 accident rutiere în lanț

27 de victime, inclusiv trei paramedici, trei pompieri, un ofiţer de poliţie şi doi jurnalişti, ucise în două accidente de circulaţie separate în Mardin şi Gaziantep, din estul Turciei, au fost înmormântate duminică, conform presei turcești.

Mii de oameni au participat la rugăciunile funerare ținute în mai multe locații diferite din ambele orașe.

În timp ce Ministrul de Interne, Süleyman Soylu a participat la înmormântarea a 19 persoane din Mardin, ministrul adjunct al sănătății, Tolga Tolunay și alți înalți oficiali guvernamentali au participat la funeraliile de la Gaziantep.

Ce s-a întâmplat?

Cel puțin 20 de persoane au murit și 26 au fost rănite, sâmbătă, în districtul Derik, din Mardin, unde un autobuz cu pasageri a intrat în coliziune cu personalul de intervenție de la un alt accident în care a fost implicat un camion și două vehicule.

Accidentul a avut loc pe autostrada dintre Gaziantep și Nizip, unde frânele unui camion s-au defectat, făcând ca acesta să se ciocnească de alte două vehicule în apropierea unei benzinării.

În timp ce primul ajutor a ajuns la fața locului și mulțimile de oameni s-au adunat să privească, un autobuz cu pasageri a pierdut controlul și a intrat în mulțime.

Douăzeci de persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost ucise la fața locului. După autopsie, corpurile neînsuflețite a 19 persoane au fost predate familiilor acestora.

Înmormântările pompierilor Mehmet Bozkurt, în vârstă de 59 de ani, Mehmet Polat, în vârstă de 57 de ani și Ahmet Polat, de 29 de ani, au avut loc la Secția de Pompieri Şehreküstü.

După ceremonie, trupurile lor au fost duse la Moscheea Bahattin Nakiboğlu, din cimitirul Asri.

Înmormântările celor doi jurnalişti ucişi în acelaşi accident, angajaţii Agenţiei de ştiri İhlas Muhammed Abdulkadir Esen, în vârstă de 25 de ani şi Umut Yakup Tanrıöver, de 26 de ani, au avut loc, de asemenea, duminică.

Martorul povestește groază

Gülsen Esen, martor ocular, a spus că încă nu și-a revenit după impactul accidentului.

„Am mers la brutărie să cumpăr pâine. A fost un accident, toată lumea s-a repezit acolo. Au luat răniții și morții. Eram în drum spre casa noastră când s-a întâmplat al doilea accident. A fost o chestiune de câteva secunde.”, susține Esen, care a adăugat că nu-i venea să creadă că este încă în viață.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...