sâmbătă, aprilie 9, 2022

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

Evenimentul mult așteptat de tineri va putea fi urmărit pe 8 august, începând cu ora 21.00 pe canalul de YouTube al IFLC.

Tema aleasă pentru evenimentul online este viața și importanța ei în iubirea de semeni,  cu atât mai mult în timpul pandemiei prin care trece toată omenia.

Festivalul va prezenta cântece tematice acompaniate de momente de dans, cunoscute publicului, cât și scurte conversații între tinerii ce au participat în trecut în cadrul evenimentului, povești de succes de pe diferite meleaguri, precum și alte reprezentări culturale.

IFLC (International Festival of Language and Culture) a luat naștere cu scopul de a călăuzi tinerii în domenii precum cultura și arta, precum și pentru a contribui la un dialog intercultural, coexistând în această lume, în pofida diferențelor dintre noi, pentru a instaura pacea, prin unica limba universală, anume muzica. Pentru aproape 20 de ani, IFLC a organizat sute de programe cu mii de elevi din 160 de tari din întreaga lume.

În ultimii ani, IFLC a primit încurajări și susținere, câstigând apreciere din partea unor mari lideri ai lumii, precum Barack Obama, secretarul UN Ban Ki-moon, președintele Parlamentului UE Martin Schulz, președintele francez Francois Hollande și guvernatorul general al Austriei, Peter Cosgrove, precum și a altor instituții internaționale.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,