sâmbătă, aprilie 10, 2021

Tânără împușcată de fratele ei pe stradă, după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv

O tânără fost împușcată pe stradă de către fratele ei în provincia Diyarbakır din sud-estul țării, relatează Duvar English.

Melek Aslan, în vârstă de 24 de ani, a fost împușcată de către fratele ei pe 21 octombrie după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv. 

Atacatorul Mustafa Aslan, în vârstă de 21 de ani, a spus că și-a împușcat sora pentru că a „rușinat familia” pentru că și-a părăsit iubitul.

Melek Aslan ar fi primit amenințări cu moartea de la fostul ei partener și a recurs la obținerea unui ordin de restricție împotriva acestuia. Fostul partener abuziv ar fi contactat familia tinerei, după care au oprit orice contact cu ea.

Cazul lui Merkel nu este singular, în Turcia rata femicidului este în continuă creștere, deoarece instanțele au obiceiul să reducă reducă sentințele pentru  agresori pe motivul „comportamentului bun”.

Ult alt caz este Fatma Erdoğan care a fost împușcată de soțul ei, Eren Erdoğan, în timpul procedurilor de divorț pe care le inițiase.

„O voi ucide și voi merge să fac patru ani de închisoare ca un bărbat”, îi spusese agresorul mamei lui Fatma.

În timp ce o instanță locală l-a condamnat pe ucigașul femeii la închisoare pe viață, acesta a fost redusă pe motiv că bărbatul “să aibă o șansă pentru viitor” 

„A avut fiica mea o șansă la un viitor? De ce ar trebui? Un costum și o cravată merită un viitor, dar instanțelor nu ar trebui să le pese de asta. De ce nu au ținut cont atunci de hainele mele de doliu? ” a întrebat mama îndurerată a lui Fatma.

Mai mult, instanțele turcești au ignorat în octombrie patru pedepse ale agresorilor feminicizi pe motive de „provocare” și „comportament bun”, a informat platforma We Will Stop Femicides pe 17 octombrie.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Turcia:10 amirali reținuți pentru “mesaj subliminal de lovitură de stat”

Autoritățile turce au reținut 10 amirali în rezervă, sub acuzații de organizarea de grup infracționala, după ce au au semnat o declarație prin care afirmă importanța pentru securitatea turcă a Convenției de la Montreux menită să prevină militarizarea Mării Negre, conform Reuters.

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.