luni, aprilie 11, 2022

Tânără împușcată de fratele ei pe stradă, după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv

O tânără fost împușcată pe stradă de către fratele ei în provincia Diyarbakır din sud-estul țării, relatează Duvar English.

Melek Aslan, în vârstă de 24 de ani, a fost împușcată de către fratele ei pe 21 octombrie după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv. 

Atacatorul Mustafa Aslan, în vârstă de 21 de ani, a spus că și-a împușcat sora pentru că a „rușinat familia” pentru că și-a părăsit iubitul.

Melek Aslan ar fi primit amenințări cu moartea de la fostul ei partener și a recurs la obținerea unui ordin de restricție împotriva acestuia. Fostul partener abuziv ar fi contactat familia tinerei, după care au oprit orice contact cu ea.

Cazul lui Merkel nu este singular, în Turcia rata femicidului este în continuă creștere, deoarece instanțele au obiceiul să reducă reducă sentințele pentru  agresori pe motivul „comportamentului bun”.

Ult alt caz este Fatma Erdoğan care a fost împușcată de soțul ei, Eren Erdoğan, în timpul procedurilor de divorț pe care le inițiase.

„O voi ucide și voi merge să fac patru ani de închisoare ca un bărbat”, îi spusese agresorul mamei lui Fatma.

În timp ce o instanță locală l-a condamnat pe ucigașul femeii la închisoare pe viață, acesta a fost redusă pe motiv că bărbatul “să aibă o șansă pentru viitor” 

„A avut fiica mea o șansă la un viitor? De ce ar trebui? Un costum și o cravată merită un viitor, dar instanțelor nu ar trebui să le pese de asta. De ce nu au ținut cont atunci de hainele mele de doliu? ” a întrebat mama îndurerată a lui Fatma.

Mai mult, instanțele turcești au ignorat în octombrie patru pedepse ale agresorilor feminicizi pe motive de „provocare” și „comportament bun”, a informat platforma We Will Stop Femicides pe 17 octombrie.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.