miercuri, noiembrie 25, 2020

Tânără împușcată de fratele ei pe stradă, după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv

O tânără fost împușcată pe stradă de către fratele ei în provincia Diyarbakır din sud-estul țării, relatează Duvar English.

Melek Aslan, în vârstă de 24 de ani, a fost împușcată de către fratele ei pe 21 octombrie după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv. 

Atacatorul Mustafa Aslan, în vârstă de 21 de ani, a spus că și-a împușcat sora pentru că a „rușinat familia” pentru că și-a părăsit iubitul.

Melek Aslan ar fi primit amenințări cu moartea de la fostul ei partener și a recurs la obținerea unui ordin de restricție împotriva acestuia. Fostul partener abuziv ar fi contactat familia tinerei, după care au oprit orice contact cu ea.

Cazul lui Merkel nu este singular, în Turcia rata femicidului este în continuă creștere, deoarece instanțele au obiceiul să reducă reducă sentințele pentru  agresori pe motivul „comportamentului bun”.

Ult alt caz este Fatma Erdoğan care a fost împușcată de soțul ei, Eren Erdoğan, în timpul procedurilor de divorț pe care le inițiase.

„O voi ucide și voi merge să fac patru ani de închisoare ca un bărbat”, îi spusese agresorul mamei lui Fatma.

În timp ce o instanță locală l-a condamnat pe ucigașul femeii la închisoare pe viață, acesta a fost redusă pe motiv că bărbatul “să aibă o șansă pentru viitor” 

„A avut fiica mea o șansă la un viitor? De ce ar trebui? Un costum și o cravată merită un viitor, dar instanțelor nu ar trebui să le pese de asta. De ce nu au ținut cont atunci de hainele mele de doliu? ” a întrebat mama îndurerată a lui Fatma.

Mai mult, instanțele turcești au ignorat în octombrie patru pedepse ale agresorilor feminicizi pe motive de „provocare” și „comportament bun”, a informat platforma We Will Stop Femicides pe 17 octombrie.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,