vineri, aprilie 22, 2022

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest


Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că nu își va plăti factura până când guvernul va rezolva creșterea exorbitantă a prețurilor, conform Duvar English.

Principalul lider al Partidului Popular Republican (CHP) din opoziție din Turcia, Kemal Kılıçdaroğlu a anunțat, pe 21 aprilie, că compania de electricitate a întrerupt curentul la casa lui.

Într-o declarație distribuită pe rețelele de socializare, Kılıçdaroğlu a spus că „rezistența” sa urmărește „să fie o voce pentru familiile și copiii lăsați în întuneric”.

„Tocmai am auzit de la soția mea că ne-am întrerupt curentul. După cum știți cu toții, țara noastră trece printr-o perioadă dificilă. Ne-au ruinat gospodăriile. Creșterile de preț au depășit 400 la sută… Acțiunea mea nu este un apel la nesupunere civilă. Este o rezistență”, a spus acesta, într-un videoclip filmat la lumina lămpii cu gaz.

Kılıçdaroğlu a mai spus că 3,4 milioane de persoane din Turcia au rămas fără electricitate în 2021, din cauza crizei economice.

Construcție controversată în Turcia: Vază de 45 de milioane de lire 

Autoritățile din provincia vestică Kütahya se pregătește să construiască în mijlocul orașului un turn în formă de vază în valoare de 45...

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Dezvăluiri în controversatul caz Khashoggi: O doză de substanță nespecificată l-a ucis

O scrisoare trimisă de autoritățile saudite omologilor lor turci în legătură cu Jamal Khashoggi afirmă că jurnalistul a fost ucis de o doză de 40 mg dintr-o substanță fără a preciza care a fost substanța.

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest

Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că...