miercuri, iulie 24, 2024

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest


Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că nu își va plăti factura până când guvernul va rezolva creșterea exorbitantă a prețurilor, conform Duvar English.

Principalul lider al Partidului Popular Republican (CHP) din opoziție din Turcia, Kemal Kılıçdaroğlu a anunțat, pe 21 aprilie, că compania de electricitate a întrerupt curentul la casa lui.

Într-o declarație distribuită pe rețelele de socializare, Kılıçdaroğlu a spus că „rezistența” sa urmărește „să fie o voce pentru familiile și copiii lăsați în întuneric”.

„Tocmai am auzit de la soția mea că ne-am întrerupt curentul. După cum știți cu toții, țara noastră trece printr-o perioadă dificilă. Ne-au ruinat gospodăriile. Creșterile de preț au depășit 400 la sută… Acțiunea mea nu este un apel la nesupunere civilă. Este o rezistență”, a spus acesta, într-un videoclip filmat la lumina lămpii cu gaz.

Kılıçdaroğlu a mai spus că 3,4 milioane de persoane din Turcia au rămas fără electricitate în 2021, din cauza crizei economice.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.