joi, martie 23, 2023

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest


Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că nu își va plăti factura până când guvernul va rezolva creșterea exorbitantă a prețurilor, conform Duvar English.

Principalul lider al Partidului Popular Republican (CHP) din opoziție din Turcia, Kemal Kılıçdaroğlu a anunțat, pe 21 aprilie, că compania de electricitate a întrerupt curentul la casa lui.

Într-o declarație distribuită pe rețelele de socializare, Kılıçdaroğlu a spus că „rezistența” sa urmărește „să fie o voce pentru familiile și copiii lăsați în întuneric”.

„Tocmai am auzit de la soția mea că ne-am întrerupt curentul. După cum știți cu toții, țara noastră trece printr-o perioadă dificilă. Ne-au ruinat gospodăriile. Creșterile de preț au depășit 400 la sută… Acțiunea mea nu este un apel la nesupunere civilă. Este o rezistență”, a spus acesta, într-un videoclip filmat la lumina lămpii cu gaz.

Kılıçdaroğlu a mai spus că 3,4 milioane de persoane din Turcia au rămas fără electricitate în 2021, din cauza crizei economice.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.