joi, septembrie 1, 2022

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Un student universitar care a fost arestat pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen a susținut că i s-a răpit viitorul, într-o scrisoare din închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

 „Până și gardienii spun că sunt inofensiv și că am o inimă de aur. Vă întreb, ați văzut vreodată un terorist inofensiv?Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”, a transmis tânărul.

După arestarea sa, Gacar a fost pus în izolare timp de două săptămâni, conform reglementărilor de carantină. El a spus că celula era murdară și înghețată și că s-a îmbolnăvit în timpul șederii acolo.

„Aveam 19 ani când am fost arestat. Sunt arestat de aproape 500 de zile și am nevoie ca publicul să știe asta.”, susține Gacar.

Gacar a fost student premiant la Universitate Boğaziçi din Turcia. În martie 2020, s-a mutat înapoi cu familia din cauza pandemiei de COVID-19 și și-a făcut studiile online timp de opt luni. Acesta a fost arestat la opt luni după ce s-a mutat cu familia sa și de atunci se află în închisoarea Silivri din Istanbul.

Gacar a spus că a fost arestat după ce un bărbat cunoscut doar ca L.K. l-a acuzat de apartenența la Mișcarea Gulen și că autoritățile nu aveau alte probe împotriva lui.

Susținătorii drepturilor omului și grupurile studențești de la Universitatea Boğaziçi și-au exprimat solidaritatea cu Gacar pe rețelele de socializare.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne, un total de 319.587 de persoane au fost reținute, în timp ce alte 99.962 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.