vineri, aprilie 22, 2022

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Un student universitar care a fost arestat pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen a susținut că i s-a răpit viitorul, într-o scrisoare din închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

 „Până și gardienii spun că sunt inofensiv și că am o inimă de aur. Vă întreb, ați văzut vreodată un terorist inofensiv?Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”, a transmis tânărul.

După arestarea sa, Gacar a fost pus în izolare timp de două săptămâni, conform reglementărilor de carantină. El a spus că celula era murdară și înghețată și că s-a îmbolnăvit în timpul șederii acolo.

„Aveam 19 ani când am fost arestat. Sunt arestat de aproape 500 de zile și am nevoie ca publicul să știe asta.”, susține Gacar.

Gacar a fost student premiant la Universitate Boğaziçi din Turcia. În martie 2020, s-a mutat înapoi cu familia din cauza pandemiei de COVID-19 și și-a făcut studiile online timp de opt luni. Acesta a fost arestat la opt luni după ce s-a mutat cu familia sa și de atunci se află în închisoarea Silivri din Istanbul.

Gacar a spus că a fost arestat după ce un bărbat cunoscut doar ca L.K. l-a acuzat de apartenența la Mișcarea Gulen și că autoritățile nu aveau alte probe împotriva lui.

Susținătorii drepturilor omului și grupurile studențești de la Universitatea Boğaziçi și-au exprimat solidaritatea cu Gacar pe rețelele de socializare.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne, un total de 319.587 de persoane au fost reținute, în timp ce alte 99.962 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată.

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest

Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că...

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Construcție controversată în Turcia: Vază de 45 de milioane de lire 

Autoritățile din provincia vestică Kütahya se pregătește să construiască în mijlocul orașului un turn în formă de vază în valoare de 45...

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Dezvăluiri în controversatul caz Khashoggi: O doză de substanță nespecificată l-a ucis

O scrisoare trimisă de autoritățile saudite omologilor lor turci în legătură cu Jamal Khashoggi afirmă că jurnalistul a fost ucis de o doză de 40 mg dintr-o substanță fără a preciza care a fost substanța.

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.