luni, decembrie 11, 2023

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Un student universitar care a fost arestat pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen a susținut că i s-a răpit viitorul, într-o scrisoare din închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

 „Până și gardienii spun că sunt inofensiv și că am o inimă de aur. Vă întreb, ați văzut vreodată un terorist inofensiv?Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”, a transmis tânărul.

După arestarea sa, Gacar a fost pus în izolare timp de două săptămâni, conform reglementărilor de carantină. El a spus că celula era murdară și înghețată și că s-a îmbolnăvit în timpul șederii acolo.

„Aveam 19 ani când am fost arestat. Sunt arestat de aproape 500 de zile și am nevoie ca publicul să știe asta.”, susține Gacar.

Gacar a fost student premiant la Universitate Boğaziçi din Turcia. În martie 2020, s-a mutat înapoi cu familia din cauza pandemiei de COVID-19 și și-a făcut studiile online timp de opt luni. Acesta a fost arestat la opt luni după ce s-a mutat cu familia sa și de atunci se află în închisoarea Silivri din Istanbul.

Gacar a spus că a fost arestat după ce un bărbat cunoscut doar ca L.K. l-a acuzat de apartenența la Mișcarea Gulen și că autoritățile nu aveau alte probe împotriva lui.

Susținătorii drepturilor omului și grupurile studențești de la Universitatea Boğaziçi și-au exprimat solidaritatea cu Gacar pe rețelele de socializare.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne, un total de 319.587 de persoane au fost reținute, în timp ce alte 99.962 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...