sâmbătă, iunie 22, 2024

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Un student universitar care a fost arestat pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen a susținut că i s-a răpit viitorul, într-o scrisoare din închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

 „Până și gardienii spun că sunt inofensiv și că am o inimă de aur. Vă întreb, ați văzut vreodată un terorist inofensiv?Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”, a transmis tânărul.

După arestarea sa, Gacar a fost pus în izolare timp de două săptămâni, conform reglementărilor de carantină. El a spus că celula era murdară și înghețată și că s-a îmbolnăvit în timpul șederii acolo.

„Aveam 19 ani când am fost arestat. Sunt arestat de aproape 500 de zile și am nevoie ca publicul să știe asta.”, susține Gacar.

Gacar a fost student premiant la Universitate Boğaziçi din Turcia. În martie 2020, s-a mutat înapoi cu familia din cauza pandemiei de COVID-19 și și-a făcut studiile online timp de opt luni. Acesta a fost arestat la opt luni după ce s-a mutat cu familia sa și de atunci se află în închisoarea Silivri din Istanbul.

Gacar a spus că a fost arestat după ce un bărbat cunoscut doar ca L.K. l-a acuzat de apartenența la Mișcarea Gulen și că autoritățile nu aveau alte probe împotriva lui.

Susținătorii drepturilor omului și grupurile studențești de la Universitatea Boğaziçi și-au exprimat solidaritatea cu Gacar pe rețelele de socializare.

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne, un total de 319.587 de persoane au fost reținute, în timp ce alte 99.962 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen de la lovitura de stat eșuată.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.