sâmbătă, aprilie 23, 2022

Fostul imam turc demis pentru că a cântat rock ‘n’ roll și-a dus cazul la CEDO

Un fost imam care a fost demis în 2018 pentru că a cântat într-o trupă rock în timpul liber și-a dus cazul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), relatează Gazeta Duvar.

Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) a declanșat o anchetă asupra lui Ahmet Muhsin Tüzer, în 2015, care a dus în cele din urmă la demiterea lui din profesie, din cauza trupei sale de rock ‘n’ roll.

Tüzer și-a dus cazul la instanțele locale, dar nu a rezolvat nimic,  în cele din urmă, a sesizat Curtea Constituțională a Turciei, dar cererea sa a fost respinsă de instanța supremă, care a spus că au trecut peste 30 de zile de la epuizarea căilor de atac obișnuite. 

Tüzer lucrează ca funcționar public la o altă instituție publică din provincia vestică Eskişehir, de la demiterea sa din Diyanet. 

Acesta a spus că mai mulți imami au fost demiși de Diyanet din cauza unor decizii arbitrare.

 „De exemplu, unul dintre colegii noștri a fost demis din funcție pentru că s-a alăturat ceremoniei de deschidere a unui eveniment organizat de Partidul IYI [de opoziție]”, susține Tüzer.

Tüzer a spus că vrea să fie din nou imam, dar că nu va renunța la viața de muzician rock. 

„Scopul meu este să mă întorc ca imam pentru că aș vrea să-mi slujesc religia. Anterior, am fost atât de mult în media ca imamul rocker”. Acesta a fost de fapt un serviciu. Vreau să ajung la tineri, să le ating inimile și să comunic cu ei”, susține artistul.

Tüzer a spus că va lansa în curând o nouă melodie în stilul „hard rock”.

Gest extrem în Turcia: Politician rămas fără curent, după ce a refuzat să plătească facturile în semn de protest

Liderul al principalului  partid de opoziției din Turcia a anunțat că i-a fost întreruptă electricitatea, după ce în februarie a susținut că...

Fostul imam turc demis pentru că a cântat rock ‘n’ roll și-a dus cazul la CEDO

Un fost imam care a fost demis în 2018 pentru că a cântat într-o trupă rock în timpul liber și-a dus cazul...

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

„Ușa Imperială” de la  Hagia Sofia a fost distrusă

Indivizi necunoscuți au distrus „Ușa Imperială”, cunoscută și sub numele de „Ușa Împăratului”, a Hagia Sofia, conform Gazete Duvar.

Dezvăluiri în controversatul caz Khashoggi: O doză de substanță nespecificată l-a ucis

O scrisoare trimisă de autoritățile saudite omologilor lor turci în legătură cu Jamal Khashoggi afirmă că jurnalistul a fost ucis de o doză de 40 mg dintr-o substanță fără a preciza care a fost substanța.

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.