vineri, iunie 21, 2024

Genocidul armean. Ministrul de Externe din Turcia îl insultă pe Biden: „Șarlatani politici și ipocriți”

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu l-a insula pe președintele Joe Biden într-o postare pe Twitter, în urma unei declarației cu privire la genocidul armean, conform Turkish Minutes.

Agenția de stat, Anadolu, a descrie remarcile, de pe 24 aprilie, a ministrului Çavuşoğlu, ca „răspuns la declarația lui Biden cu privire la Evenimentele din 1915”

„Încă o încercare a șarlatanilor politici de a distorsiona istoria! Declarațiile motivate politic nu pot schimba faptele. Cei care insistă în mod intenționat asupra greșelilor lor sunt destinați să fie amintiți ca niște ipocriți. Nimeni nu va îndrăzni să ne dea lecții despre istoria noastră”, a spus Çavuşoğlu, fără a menționa în mod explicit numele lui Biden.

Într-o declarație care marchează Ziua de Comemorare a Genocidului Armenesc, Biden a spus: „Pe 24 aprilie 1915, autoritățile otomane au arestat intelectualii armeni și liderii comunității la Constantinopol – începutul unei campanii sistematice de violență împotriva comunității armene. În anii care au urmat, un milion și jumătate de armeni au fost deportați, masacrați sau mărșăluiți spre moarte – o tragedie care a afectat pentru totdeauna generații de familii armene.”

Biden a fost, de asemenea, primul S.U.A. președintele descriind evenimentele din 1915 drept „genocid”.

Turcia acceptă că mulți armeni care trăiau în Imperiul Otoman au fost uciși în ciocnirile cu forțele otomane în Primul Război Mondial, dar neagă că crimele au fost orchestrate sistematic și au constituit un genocid. Turcia spune mai degrabă că ciocnirile au fost reciproce.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.