28.2 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Galileo, sistemul european de navigație prin satelit, se extinde.

UE a semnat joi un nou contract pentru opt sateliți suplimentari, care vor permite completarea acestei constelații tehnologice europene

Contractul a fost semnat joi de Agenția Spațială Europeană (ESA), în numele Comisiei Europene, și compania industrială germană OHB, la Salonul din Bourget, în apropiere de Paris.

Galileo este finanțat de Uniunea Europeană, proprietarul acestui sistem de navigație prin satelit, ce a fost conceput pentru a oferi un grad de precizie mai ridicat în comparație cu sistemul american GPS.

Contractul ce prevede fabricarea celor opt noi sateliți a fost câștigat de un consorțiu condus de OHB, din care face parte și compania britanică Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL).

„Acest contract ne va permite să completăm constelația Galileo și să avem sateliți de rezervă, atât pe orbită, cât și la sol”, a subliniat Paul Verhoef, directorul programului Galileo din cadrul ESA, citat într-un comunicat.

Constalația Galileo, care a avut de suferit din cauza multor întârzieri în trecut, se extinde în prezent cu mare rapiditate.

Patru sateliți de teste IOV (In Orbit Validation) au fost furnizați de un consorțiu condus de Airbus Defence and Space și lansați în 2011 și 2012. Unul dintre ei nu funcționează însă la capacitate deplină.

satelit
Vega va lansa satelitul de observatie Prisma. (BOURGET 2017: VEGA LANCERA LE SATELLITE D’OBSERVATION PRISMA)

Consorțiul OHB a primit apoi o comandă pentru 22 de sateliți FOC (Full Operational Capability). Unii au fost deja lansați, însă doi dintre ei nu se află pe orbita corectă, fapt care nu le permite să funcționeze la 100% din capacitate.

În total, 18 sateliți din rețeaua Galileo sunt în prezent plasați pe orbita Terrei. Alți patru urmează să fie lansați în acest an cu ajutorul unei rachete din gama Ariane 5.

Cei opt sateliți noi OHB vor fi realizați după același model FOC ca și cei care sunt deja plasați pe orbită, dar vor beneficia de „ameliorări inspirate din lecțiile învățate” și „vor ține cont de uzura morală a unora dintre părțile componente”, precizează ESA.

În ianuarie, ESA a anunțat că mai multe ceasuri atomice aflate la bordul sateliților Galileo nu mai funcționau. ESA a precizat că acea pană tehnologică nu afectează funcționarea sateliților Galileo, deoarece acele echipamente erau „redundante”.

UE a lansat pe 15 decembrie primele servicii furnizate de sistemul Galileo, dar deocamdată acestea sunt rezervate rarilor posesori de echipamente compatibile.

Sistemul Galileo urmează să devină pe deplin operațional în 2020.

https://www.aerospatium.info/bourget-2017-ohb-huit-galileo-de-plus/

https://www.aerospatium.info/bourget-2017-vega-lancera-satellite-dobservation-prisma/

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.