miercuri, februarie 28, 2024

Frig, mâncare veche, celule supraaglomerate: Mămică închisă cu bebeluș de 10 luni suferă din cauza condițiilor proaste

O fosta profesoară și copilul ei de 10 luni suferă de condiții proaste în închisoare, susține fratele acesteia, conform Stockholm Center for Freedom.

Hasan Semerci, fratele fostei profesoare Büşra Çulha, care este închisă cu fiica ei de 10 luni, Bahar, din 23 septembrie, a declarat că nepoata sa suferă din cauza condiţiilor proaste din închisoare.

Semerci a explicat că nepoata nu putea mânca ouăle fierte vechi și brânza proastă trimise la micul dejun.

„Comenzile pe care sora mea le-a cerut pentru fiica ei de la cantină nu au fost livrate, deși ea a plătit pentru ele. Nu este cel mai important lucru pentru o mamă să își poată hrăni copilul?” afirmă Semerci.

Saltele pe podea

Semerci a spus că sora și nepoata lui sunt într-o secție supraaglomerată, unde până și saltelele sunt pe podea, așa că nu mai este loc pentru Bahar, care acum se târăște.

Acesta a adăugat că în închisoare este frig, ceea ce este o mare problemă pentru sănătatea lui Bahar, mai ales că temperaturile sunt în scădere.

În plus, Semerci și-a exprimat îngrijorarea că psihicul lui Bahar era afectat de strigătele constante ale gardienilor.

Çulha a fost arestată în provincia vestică Edirne și condamnată la șase ani și opt luni pentru legături cu Mișcarea Gülen. După ce o instanță de apel a menținut sentința, Çulha a decis să părăsească țara în căutarea unei vieți mai sigure. Cu toate acestea, ea a fost arestată pe 19 septembrie și închisă împreună cu copilul ei de opt luni atunci când a încercat să fugă din Turcia.

548 de bebeluși în închisoare

Potrivit Legii cu privire la executarea pedepselor și măsurilor de securitate, „executarea pedepsei închisorii este amânată pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimul an și jumătate”.

În decembrie 2021 erau 548 de copii în închisoare împreună cu mamele lor. Avocații drepturilor omului au spus că copiii își însoțesc mamele în închisoare la vârste foarte fragede, care sunt adesea perioade critice în dezvoltarea lor mentală și fizică. Cu toate acestea, copiilor nu li se asigură nevoi de bază.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.