vineri, noiembrie 25, 2022

Frig, mâncare veche, celule supraaglomerate: Mămică închisă cu bebeluș de 10 luni suferă din cauza condițiilor proaste

O fosta profesoară și copilul ei de 10 luni suferă de condiții proaste în închisoare, susține fratele acesteia, conform Stockholm Center for Freedom.

Hasan Semerci, fratele fostei profesoare Büşra Çulha, care este închisă cu fiica ei de 10 luni, Bahar, din 23 septembrie, a declarat că nepoata sa suferă din cauza condiţiilor proaste din închisoare.

Semerci a explicat că nepoata nu putea mânca ouăle fierte vechi și brânza proastă trimise la micul dejun.

„Comenzile pe care sora mea le-a cerut pentru fiica ei de la cantină nu au fost livrate, deși ea a plătit pentru ele. Nu este cel mai important lucru pentru o mamă să își poată hrăni copilul?” afirmă Semerci.

Saltele pe podea

Semerci a spus că sora și nepoata lui sunt într-o secție supraaglomerată, unde până și saltelele sunt pe podea, așa că nu mai este loc pentru Bahar, care acum se târăște.

Acesta a adăugat că în închisoare este frig, ceea ce este o mare problemă pentru sănătatea lui Bahar, mai ales că temperaturile sunt în scădere.

În plus, Semerci și-a exprimat îngrijorarea că psihicul lui Bahar era afectat de strigătele constante ale gardienilor.

Çulha a fost arestată în provincia vestică Edirne și condamnată la șase ani și opt luni pentru legături cu Mișcarea Gülen. După ce o instanță de apel a menținut sentința, Çulha a decis să părăsească țara în căutarea unei vieți mai sigure. Cu toate acestea, ea a fost arestată pe 19 septembrie și închisă împreună cu copilul ei de opt luni atunci când a încercat să fugă din Turcia.

548 de bebeluși în închisoare

Potrivit Legii cu privire la executarea pedepselor și măsurilor de securitate, „executarea pedepsei închisorii este amânată pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimul an și jumătate”.

În decembrie 2021 erau 548 de copii în închisoare împreună cu mamele lor. Avocații drepturilor omului au spus că copiii își însoțesc mamele în închisoare la vârste foarte fragede, care sunt adesea perioade critice în dezvoltarea lor mentală și fizică. Cu toate acestea, copiilor nu li se asigură nevoi de bază.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

ONU apel urgent către Turcia! Cazul profesoarei arestate încalcă drepturile omului

La sfârșitul lunii decembrie 2018, o instanță locală a condamnat-o pe Alakuş la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă, pe baza faptului că ea a depus bani la Bank Asya, care a fost afiliată Mișcării Gülen și a descărcat aplicația ByLock pe telefonul ei și a participat la un miting pașnic.

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a