luni, iulie 22, 2024

Fostul aliat al lui Erdoğan a înființat un nou partid: “Turcia are nevoie de un nou început”

Un fost aliat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, a înfințat, mierucuri, un nou partid politic care este rival guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), relatează Turkish Minutes.

Ali Babacan, un fost viceprim-ministru, a făcut declarații despre inițiativa sa, într-un interviu în direct pe Fox TV Turcia.

„Nevoia a apărut pentru un nou debut în Turcia. Au trecut aproape 20 de ani [de la înființarea AKP]. … Turcia s-a schimbat și, din păcate, partidul politic din care am făcut parte a început să facă lucruri contrare principiilor sale fondatoare „, a spus Babacan.

Babacan, membru fondator al AKP, care a condus Turcia din 2002, a ocupat funcția de economie și apoi ministru de externe înainte de a deveni viceprim-ministru, rol pe care l-a deținut din 2009 până în 2015. El a fost bine privit de investitorii străini în timpul în care s-a aflat la cârma economiei. În iulie 2019, Babacan a demisionat de la AKP invocând existența unor  „diferențe profunde” .

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.