miercuri, februarie 21, 2024

Fostul aliat al lui Erdoğan a înființat un nou partid: “Turcia are nevoie de un nou început”

Un fost aliat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, a înfințat, mierucuri, un nou partid politic care este rival guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), relatează Turkish Minutes.

Ali Babacan, un fost viceprim-ministru, a făcut declarații despre inițiativa sa, într-un interviu în direct pe Fox TV Turcia.

„Nevoia a apărut pentru un nou debut în Turcia. Au trecut aproape 20 de ani [de la înființarea AKP]. … Turcia s-a schimbat și, din păcate, partidul politic din care am făcut parte a început să facă lucruri contrare principiilor sale fondatoare „, a spus Babacan.

Babacan, membru fondator al AKP, care a condus Turcia din 2002, a ocupat funcția de economie și apoi ministru de externe înainte de a deveni viceprim-ministru, rol pe care l-a deținut din 2009 până în 2015. El a fost bine privit de investitorii străini în timpul în care s-a aflat la cârma economiei. În iulie 2019, Babacan a demisionat de la AKP invocând existența unor  „diferențe profunde” .

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.