sâmbătă, aprilie 20, 2024

Coronavirus în București: Profesorii de la o școală privată țin cursurile online cu elevii

Profesorii de la “Școlile Lumina” și-au mutat orele în online, imediat după ce Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, pe 11 martie, închiderea tuturor școlilor din România.

Managerul ICHB Gimnazium din București, Hayati Agaoglu alături de profesori, s-au mobilizat, iar în prima zi aproape 700 de ele elevii au participat la orele online, conform orarului.

“ Elevii noștri nu au pierdut nici o oră, orele se țin conform orarului inclusiv ora de muzică, desen și educație tehnologică. Avem un feedback foarte bun, mai ales din partea elevilor care nu puteau să vină la școală, astfel, au putut să participe la ore. Ieri, am avut aproximativ 15-20 elevi absenți, iar restul au fost prezenți în fața calculatoarelor”, a declarat Agaoglu.

De doi ani, ICHB în era digitală

“Noi am organizat de doi ani educație digitală, acum, din cauza coronavirus am luat decizia să trecem la educație online. Alături de colegii mei ne-am gândit cum să adaptăm, iar cu ajutorul unei firme de tehnologie. Doar într-o zi am făcut training cu profesorii noștri. Am arătat că și în România se poate”, a adăugat managerul școlii.

Senol Abdi, profesor de informatică predă elevilor de gimnaziu online.

De asemenea, Senol Abdi, profesor de informatică la ICHB Gimnaziu din

București și coordonator al acestei inițiative a vorbit despre modul de implementare a programului online, dar și despre reacțiile elevilor.

“ Într-o zi am făcut un mic training și fără să pierdem nicio zi, lecțiile au decurs conform orarului. Elevii sunt  entuziasmați și au răspuns pozitiv la acestă inițiativă”, a spus profesorul Abdi.

Părinții, dar și elevii au reacționat pozitiv la noul sistem de predare online.

Programul de cursuri online a fost aplaudat atăt de elevi, dar și de părinții acestora, care au postat pe rețelele de socializare și au trimis emailuri pentru trasmiste mulțumiri profesorilor.

Firma de tehnologie care a instalat sistemul online în “ Școlile Lumina” a anunțat că oferă consultație gratuită pentru alte instituții de învățământ.

”Edusoft Technologies SRL este pregatită sa ofere consultații gratuite în privința adoptării modelului de educatie online tuturor instituțiilor de îinvatamant de stat și/sau particulare interesate”, a transmis compania pe pagina de Facebook, EduSoft Technologies.


Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.