sâmbătă, februarie 4, 2023

Analiză: De ce l-a lăsat Putin pe Erdoğan să aștepte?

Imaginile cu Recep Tayyip Erdoğan așteptând două minute la ușa omologului său, președintele rus Vladimir Putin au ajuns virale pe rețelele de socializare și au stârnit critici în rândul utilizatorilor de rețele de socializare, relatează Gazete Duvar.

Ceea ce a fost  cu adevărat  remarcabil a fost imaginea cronometrului de la televiziunea de stat din Rusia, care ilustra cât timp l-a lăsat Putin să aștepte pe Erdoğan și delegația sa.

Erdogan lăsat să aștepte la ușa lui Putin

Imaginile cu Erdogan așteptându-l pe Putin aproximativ două minute au ajuns virale pe rețelele de socializare, după ce televiziunea de stat rusă a transmis imaginile alături de un ceas care cronometra timpul de așteptate. Acest gest a fost criticat de utilizatorii rețelelor de socializare, acuzând că momentul a fost pregătit pentru a-l înjosi pe președintele turchttp://zamanromania.ro/erdogan-lasat-sa-astepte-la-usa-lui-putin/

Gepostet von Zaman Romania am Dienstag, 10. März 2020

Putin are o istorie notabilă de a  întârzia la întâlnirile cu alți lideri străini, printre care președintele american Donald Trump, premierul israelian Benyamin Netanyahu și chiar Papa Francisc.

El a devenit atât de notoriu pentru acest obicei, încât The Guardian a publicat chiar în 2015 un articol pe această temă, intitulat „De ce Putin întârzie întotdeauna?”

În articol, descrie alți oficiali pe care Putin i-a ținut în așteptare, inclusiv fostul secretar de stat american, John Kerry, o întâlnire pentru care Putin a apărut cu trei ore întârziere.Mai mult, Putin a făcut-o și pe regina Angliei să aștepte 14 minute pentru o vizită.

Urmând  acestor incidente, se poate compara faptul că  Putin l-a  făcut pe  Erdoğan să aștepte doar două minute.

Potrivit expertului rus Cenk Bașlamıș, într-un articol scris pentru Medya Günlüğü, numai rușii știu dacă așteptarea de două minute a fost o situație „obișnuită” sau „particulară”.

Bașlamıș a remarcat că delegația turcă a apărut în fața unui portret al lui Aleksandr Suvorov, un comandant rus care a luptat și a câștigat bătălii împotriva Imperiului Otoman.

Acest lucru a dus la comentarii potrivit cărora apariția portretului avea scopul de a umili delegația turcă, deși fusese atârnat pe pereții camerei de ceva timp.

Bașlamıș a spus că problema reală ar putea fi cu reporterul de la  Canalul de stat Rossiya, care este sub control strict al Kremlinului,  ar fi  direcționat atenția  telespectatorilor  către portret.Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.