marți, aprilie 16, 2024

Analiză: De ce l-a lăsat Putin pe Erdoğan să aștepte?

Imaginile cu Recep Tayyip Erdoğan așteptând două minute la ușa omologului său, președintele rus Vladimir Putin au ajuns virale pe rețelele de socializare și au stârnit critici în rândul utilizatorilor de rețele de socializare, relatează Gazete Duvar.

Ceea ce a fost  cu adevărat  remarcabil a fost imaginea cronometrului de la televiziunea de stat din Rusia, care ilustra cât timp l-a lăsat Putin să aștepte pe Erdoğan și delegația sa.

Erdogan lăsat să aștepte la ușa lui Putin

Imaginile cu Erdogan așteptându-l pe Putin aproximativ două minute au ajuns virale pe rețelele de socializare, după ce televiziunea de stat rusă a transmis imaginile alături de un ceas care cronometra timpul de așteptate. Acest gest a fost criticat de utilizatorii rețelelor de socializare, acuzând că momentul a fost pregătit pentru a-l înjosi pe președintele turchttp://zamanromania.ro/erdogan-lasat-sa-astepte-la-usa-lui-putin/

Gepostet von Zaman Romania am Dienstag, 10. März 2020

Putin are o istorie notabilă de a  întârzia la întâlnirile cu alți lideri străini, printre care președintele american Donald Trump, premierul israelian Benyamin Netanyahu și chiar Papa Francisc.

El a devenit atât de notoriu pentru acest obicei, încât The Guardian a publicat chiar în 2015 un articol pe această temă, intitulat „De ce Putin întârzie întotdeauna?”

În articol, descrie alți oficiali pe care Putin i-a ținut în așteptare, inclusiv fostul secretar de stat american, John Kerry, o întâlnire pentru care Putin a apărut cu trei ore întârziere.Mai mult, Putin a făcut-o și pe regina Angliei să aștepte 14 minute pentru o vizită.

Urmând  acestor incidente, se poate compara faptul că  Putin l-a  făcut pe  Erdoğan să aștepte doar două minute.

Potrivit expertului rus Cenk Bașlamıș, într-un articol scris pentru Medya Günlüğü, numai rușii știu dacă așteptarea de două minute a fost o situație „obișnuită” sau „particulară”.

Bașlamıș a remarcat că delegația turcă a apărut în fața unui portret al lui Aleksandr Suvorov, un comandant rus care a luptat și a câștigat bătălii împotriva Imperiului Otoman.

Acest lucru a dus la comentarii potrivit cărora apariția portretului avea scopul de a umili delegația turcă, deși fusese atârnat pe pereții camerei de ceva timp.

Bașlamıș a spus că problema reală ar putea fi cu reporterul de la  Canalul de stat Rossiya, care este sub control strict al Kremlinului,  ar fi  direcționat atenția  telespectatorilor  către portret.Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..