duminică, noiembrie 22, 2020

Fondatorul T24 acuzat de terorism după ce a publicat știri despre activitățile de corupția din guvernul lui Erdogan

Doğan Akın, editorul și fondatorul site-ului de știri T24 a fost acuzat de terorism în urma unor știri publicate despre tweeturile unui informator guvernamental, Turkish Minute.

Akın se confruntă cu acuzații legate de terorism pentru știri publicate în urma a 108 de tweeturi ale lui Fuat Avni, un denunțator anonim care a furnizat informații din cercul apropiat a președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Procurorul l-a acuzat pe Akın că a ajutat în mod deliberat o organizație teroristă. În august, site-ul a publicat o serie de știri despre postările lui Fuat Avni. Cunoscutul utilizator a furnizat informații despre corupția din cadrul guvernului, precum și acțiuni ilegale ale autorităților și a fost urmat de aproape 3 milioane de oameni.

Turcia s-a clasat pe locul 157 printre 180 de țări din Indexul mondial pentru libertatea presei din 2018, publicat în aprilie de Reporterii Fără Frontiere (RSF). Țara a fost, de asemenea, descrisă de Consiliul Europei și de o serie de grupuri pentru drepturile omului drept cel mai mare închisoare pentru jurnaliști.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.