sâmbătă, octombrie 24, 2020

Turcia:Pașaportul jurnalistului notoriu, Hasan Cemal a fost confiscat

Pașaportul jurnalistului Hasan Cemal a fost confiscat, urmând să îi fie interzisă călătoriile în stăinătate, a raporat Duvar Gazet.

Cemal era în aeroportul din Istanbul pentru a se îndrepta spre Berlin, pe 1 decembrie, când poliția i-a confiscat pașaportul, fiind impus și interdicția de a călători în străinătate.

Interdicția de a călători în străinătate a început pe 11 noiembrie, potrivit unui document făcut pentru al semna Cemal.

„O instanță care s-a pronunțat într-un dosar, în care am fost achitat, mi-a interzis să călătoresc în străinătate”, a declarat Cemal, pentru Duvar English.

Avocatul a anunțat, marți, decizia de revocare a Curții Penale 24, din Istanbul, în legătură cu interzicerea de a părăsi țara.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.