miercuri, aprilie 24, 2024

FIRME CU CREŞTERE RAPIDĂ

Numărul de firme cu creştere rapidă din Uniunea Europeană (UE) a înregistrat un avans de 14% în 2016, comparativ cu anul 2015, până la 180.000 astfel de entităţi, statele cu cele mai puternic ritm de creştere fiind Cipru (104%) şi România (34%), arată datele publicate, joi, de Eurostat.

În cazul Ciprului, Eurostat precizează, însă, că numărul de firme care cresc rapid este totuşi relativ redus, respectiv 48 de firme în 2015 şi 98 de firme, în 2016.

În cazul României, numărul de firme cu creştere rapidă a urcat de la 1.170 de firme, în anul 2015, până la 1.568 de firme, în 2016. Cele mai multe firme cu creştere rapidă care operează în România (406) erau în sectorul vânzărilor angro şi cu amănuntul şi al reparaţiilor de vehicule cu motor, urmate de companiile din sectorul manufacturier, în număr de 365.

La nivelul UE, 23 de state membre au înregistrat o creştere a numărului de firme care cresc rapid.

Pe de altă parte, patru state membre au avut o scădere a numărului de companii cu creştere rapidă, respectiv: Letonia (-38%), Estonia (-30%), Malta (-18%) şi Finlanda (-4%).

În cifre absolute, cel mai mare număr de firme care cresc rapid (aproximativ 40.000) operează în Germania, urmată de Marea Britanie (26.000), Spania şi Franţa (câte 17.000) şi Italia (15.000).

Numărul de firme care cresc rapid s-a îmbunătăţit în toate sectoarele economiei, dar cea mai mare creştere s-a consemnat în sectoarele „Serviciilor de cazare şi alimentaţie” (21%), urmate de sectoarele „Informaţie şi comunicaţii” (15,4%) şi „Transport şi stocare” (14,7%).

Foto : Conform Eurostat, o companie este considerată firmă cu evoluţie rapidă dacă ritmul mediu de creştere al numărului de angajaţi depăşeşte 10% pe o perioadă de trei ani, fiind luate în considerare doar companiile cu cel puţin 10 angajaţi la începutul acestei perioade.


 

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.