joi, octombrie 22, 2020

FINAL DE CRIZĂ GUVERNAMENTALĂ ÎN ITALIA

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a depus jurământul vineri după-amiază pe Constituţie, în faţa preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella Cei doi viceprim-miniştri, Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), şi Matteo Salvini, şeful Ligii (extrema-dreaptă), au depus jurământul după el, urmaţi de ceilalţi membri ai guvernului.

foto 2 iesirea din criza
Finalul unei crize guvernamentale.

Pentru a obţine aprobarea cabinetului, coaliţia a renunţat la propunerea unui politician controversat la Ministerul Economiei, care se declara pentru ieşirea ţării din Zona Euro.Acesta va rămâne însă în guvern, dar la conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene.Preşedintele Comisiei Europene vede o singură soluţie pentru ca astfel de tensiuni sociale şi politice să fie evitate în viitor în Italia, iar aceasta este mai multă muncă şi mai puţină corupţie.

foto 3 junker
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Sunt profund îndrăgostit de Italia. Italienii sunt cei care trebuie să aibă grijă de regiunile mai sărace. Asta înseamnă mai multă muncă şi seriozitate, mai puţină corupţie.

„Uniunea Europeană trebuie să ajute Italia şi nu să-i dea lecţii, căci o astfel de situaţie riscă să aducă mai târziu o victorie şi mai importantă populiştilor în peninsulă,” a apreciat duminică miliardarul american George Soros, citat de AFP.Luând în considerare că noul guvern italian – care reuneşte Liga (extrema dreaptă) şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) – are exigenţe diverse în ceea ce priveşte promisiunile făcute electoratului şi priorităţile bugetare, Soros consideră că executivul condus de Giuseppe Conte „ar putea cădea, declanşând alegeri la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor”, într-o scrisoare publicată duminică în Corriere della Sera.”UE face faţă unui mare număr de probleme, dar Italia a devenit cea mai presantă, pentru că ea ameninţă valorile aflate la baza UE”, avertizează miliardarul american născut în Ungaria, în vârstă de 87 de ani.

foto 4 soros sur l italie
Soros:”Rezultatul viitoarelor alegeri va depinde mult de felul în care UE va reacţiona la instabilitate în Italia. În Europa, există o tendinţă de a profita de fiecare ocazie pentru a da o lecţie Italiei.Dacă UE adoptă această linie, ea îşi sapă propriul mormânt, provocând o reacţie negativă din partea electoratului italian, ceea ce ar putea oferi o majoritate şi mai importantă populiştilor”

Unul din principalele motive ale victoriei militanţilor antisistem în Italia este problema migranţilor, care sosesc în număr mare în peninsulă şi sunt obligaţi să rămână acolo din cauza reglementărilor europene care impun ca prima ţară de primire să aibă responsabilitatea lor, mai subliniază Soros, sugerând o „compensaţie financiară acordată de Europa Italiei pentru migranţii care sosesc acolo”.

http://www.liberation.fr/planete/2018/06/01/l-italie-a-un-gouvernement-eurosceptique-et-tres-a-droite_1655834

https://fr.sputniknews.com/international/201805311036614377-composition-nouveau-gouvernement-italien/

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.