miercuri, septembrie 22, 2021

FINAL DE CRIZĂ GUVERNAMENTALĂ ÎN ITALIA

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a depus jurământul vineri după-amiază pe Constituţie, în faţa preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella Cei doi viceprim-miniştri, Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), şi Matteo Salvini, şeful Ligii (extrema-dreaptă), au depus jurământul după el, urmaţi de ceilalţi membri ai guvernului.

foto 2 iesirea din criza
Finalul unei crize guvernamentale.

Pentru a obţine aprobarea cabinetului, coaliţia a renunţat la propunerea unui politician controversat la Ministerul Economiei, care se declara pentru ieşirea ţării din Zona Euro.Acesta va rămâne însă în guvern, dar la conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene.Preşedintele Comisiei Europene vede o singură soluţie pentru ca astfel de tensiuni sociale şi politice să fie evitate în viitor în Italia, iar aceasta este mai multă muncă şi mai puţină corupţie.

foto 3 junker
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Sunt profund îndrăgostit de Italia. Italienii sunt cei care trebuie să aibă grijă de regiunile mai sărace. Asta înseamnă mai multă muncă şi seriozitate, mai puţină corupţie.

„Uniunea Europeană trebuie să ajute Italia şi nu să-i dea lecţii, căci o astfel de situaţie riscă să aducă mai târziu o victorie şi mai importantă populiştilor în peninsulă,” a apreciat duminică miliardarul american George Soros, citat de AFP.Luând în considerare că noul guvern italian – care reuneşte Liga (extrema dreaptă) şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) – are exigenţe diverse în ceea ce priveşte promisiunile făcute electoratului şi priorităţile bugetare, Soros consideră că executivul condus de Giuseppe Conte „ar putea cădea, declanşând alegeri la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor”, într-o scrisoare publicată duminică în Corriere della Sera.”UE face faţă unui mare număr de probleme, dar Italia a devenit cea mai presantă, pentru că ea ameninţă valorile aflate la baza UE”, avertizează miliardarul american născut în Ungaria, în vârstă de 87 de ani.

foto 4 soros sur l italie
Soros:”Rezultatul viitoarelor alegeri va depinde mult de felul în care UE va reacţiona la instabilitate în Italia. În Europa, există o tendinţă de a profita de fiecare ocazie pentru a da o lecţie Italiei.Dacă UE adoptă această linie, ea îşi sapă propriul mormânt, provocând o reacţie negativă din partea electoratului italian, ceea ce ar putea oferi o majoritate şi mai importantă populiştilor”

Unul din principalele motive ale victoriei militanţilor antisistem în Italia este problema migranţilor, care sosesc în număr mare în peninsulă şi sunt obligaţi să rămână acolo din cauza reglementărilor europene care impun ca prima ţară de primire să aibă responsabilitatea lor, mai subliniază Soros, sugerând o „compensaţie financiară acordată de Europa Italiei pentru migranţii care sosesc acolo”.

http://www.liberation.fr/planete/2018/06/01/l-italie-a-un-gouvernement-eurosceptique-et-tres-a-droite_1655834

https://fr.sputniknews.com/international/201805311036614377-composition-nouveau-gouvernement-italien/

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial