20.7 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

PRIVELIȘTI DIN BALCONUL LUI PAMUK

Romancierul Orhan Pamuk, deținătorul premiului Nobel, are în vedere un nou proiect, despre care se va vorbi mult de acum încolo. Pamuk a făcut din balconul casei sale 8000 de cadre fotografice, ce vor fi strânse acum într-un album.

Scriitorul turc Orhan Pamuk, cunscut ca pictor înainte de a se dedica scrisului, s-a redescoperit pe sine acum într-o altă ramură a artei. Scriitorul surprinde Istanbulul și Bosforul în 8000 de cadre fotografice trase de la balconul casei sale din cartierul Cihangir. Fotografiile au apărut pentru prima oară în publicația germană Süddeutsche Zeitung, iar în curând o selecție a acestora va apărea sub forma unui album, după cum a anunțat Pamuk.

A făcut o fotografie la fiecare 7 minute

Pamuk locuiește într-o casă de unde are o priveliște superbă asupra Bosforului și a țărmului asiatic. În luna decembrie a anului 2012, el și-a cumpărat pentru prima dată un aparat foto cu obiectiv schimbabil, pe care l-a fixat pe un tripod în balconul casei sale, și timp de patru luni a fotografiat neîntrerupt. Până prin luna aprilie a anului 2013, Pamuk a apăsat declanșatorul la fiecare 7 minute, sculându-se, pentru a face poze, de mii de ori din același fotoliu în care a stat și a scris mai bine de 20 de ani. Acum el le-a adunat pe toate pe un hard disk portabil, pentru că îi place să aibă mereu lângă el cele 20000 de cadre fotografice pe care le-a tras timp de un an.

Acum strânge toate fotografiile într-o carte

Acest nou proiect a luat naștere după ce Pamuk i-a povestit despre fotografiile sale făcute aproape cu patru ani înainte renumitului editorialist Gerhard Steidl, într-una din vizitele sale. În curând veți putea găsi pe rafturile librăriilor albumul ”Istanbulul și Bosforul văzute din balconul lui Pamuk”.

pamuk1 pamuk2 pamuk3 pamuk4 pamuk5 pamuk6 pamuk7 pamuk8 pamuk9 pamuk10

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.