joi, aprilie 7, 2022

Fethullah Gülen condamnă atacul cu bombă din Manchester

Fethullah Gülen, predicatorul islamic turc aflat în SUA, a cărui viziune a inspirat mișcarea Gülen sau Mișcarea cunoscută sub numele de Hizmet, a condamnat atacul terorist cu bombă care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia, provocând moartea a 22 de persoane și rănind 59 de persoane, luni seara.

Într-o declarație de presă emisă de către Alianța pentru Valori Comune (Alliance for Shared Values), din New York, al cărei președinte de onoare este, Gülen a declarat că Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL), care a revendicat atacul, continuă să fie un flagel asupra societății, propagând violența și terorismul fără sens, ambele oribile.

Sunt profund întristat de bombardamentul care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia pe 22 mai. Condamn acest asalt brutal în cei mai duri termeni si transmit cele mai profunde condoleanțe celor 22 de victime – unele dintre ele, incredibil, sunt copii nevinovați – care și-au pierdut viața și celor 59 de răniți, precum și familiilor lor și celor dragi. Statul Islamic a revendicat acest atac și continuă să fie un flagel al societății noastre, propagând violența și terorismul fără sens și groaznic.

Este sfâșietor că un concert, un eveniment plin de bucurie menit sa adune oamenii să se bucure de muzică și de prietenie, a fost atât de rapid transformat intr-o scenă de violență, haos si teroare. Așa cum am mai spus anterior, orice atac asupra sfintei vieți umane este un atac împotriva umanității. Nu există nici o justificare pentru o astfel de atrocitate și voi continua să denunț fără ezitare orice apel la violență pentru a promova un scop – indiferent dacă asta este unul religios, politic sau ideologic.

Așa cum sunt deranjat de acest act vicios, mă rog la Dumnezeu, Cel Plin de Compasiune, pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți și direcționarea victimelor acestei tragedii, a comunității de pe întreg globul, către un meleag de pace și armonie, „a menționat comunicatul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.