duminică, februarie 7, 2021

Fethullah Gülen condamnă atacul cu bombă din Manchester

Fethullah Gülen, predicatorul islamic turc aflat în SUA, a cărui viziune a inspirat mișcarea Gülen sau Mișcarea cunoscută sub numele de Hizmet, a condamnat atacul terorist cu bombă care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia, provocând moartea a 22 de persoane și rănind 59 de persoane, luni seara.

Într-o declarație de presă emisă de către Alianța pentru Valori Comune (Alliance for Shared Values), din New York, al cărei președinte de onoare este, Gülen a declarat că Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL), care a revendicat atacul, continuă să fie un flagel asupra societății, propagând violența și terorismul fără sens, ambele oribile.

Sunt profund întristat de bombardamentul care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia pe 22 mai. Condamn acest asalt brutal în cei mai duri termeni si transmit cele mai profunde condoleanțe celor 22 de victime – unele dintre ele, incredibil, sunt copii nevinovați – care și-au pierdut viața și celor 59 de răniți, precum și familiilor lor și celor dragi. Statul Islamic a revendicat acest atac și continuă să fie un flagel al societății noastre, propagând violența și terorismul fără sens și groaznic.

Este sfâșietor că un concert, un eveniment plin de bucurie menit sa adune oamenii să se bucure de muzică și de prietenie, a fost atât de rapid transformat intr-o scenă de violență, haos si teroare. Așa cum am mai spus anterior, orice atac asupra sfintei vieți umane este un atac împotriva umanității. Nu există nici o justificare pentru o astfel de atrocitate și voi continua să denunț fără ezitare orice apel la violență pentru a promova un scop – indiferent dacă asta este unul religios, politic sau ideologic.

Așa cum sunt deranjat de acest act vicios, mă rog la Dumnezeu, Cel Plin de Compasiune, pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți și direcționarea victimelor acestei tragedii, a comunității de pe întreg globul, către un meleag de pace și armonie, „a menționat comunicatul.

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

Viitorului turismului în Turcia în timpul COVID-19.Firmele turcesc nu fac față cererilor

Structurile metalice din lemn, pe roți sunt la mare căutare, iar firmele turcești care le construiesc spun că abia au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul an.

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

Istanbul:159 de studenți reținuți după protestele împotriva rectorului ales de Erdogan

159 de studenți de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au fost reținuți, luni, după ce au protestat împotriva rectorului ales prin decret presidențial.

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Carantină în Turcia: Livrările de flori au liber la circulație de Ziua Îndrăgostiților

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că firmele de livrare cu de flori vor fi scutiți de carantină de weekend,