17.9 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Fethullah Gülen condamnă atacul cu bombă din Manchester

Fethullah Gülen, predicatorul islamic turc aflat în SUA, a cărui viziune a inspirat mișcarea Gülen sau Mișcarea cunoscută sub numele de Hizmet, a condamnat atacul terorist cu bombă care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia, provocând moartea a 22 de persoane și rănind 59 de persoane, luni seara.

Într-o declarație de presă emisă de către Alianța pentru Valori Comune (Alliance for Shared Values), din New York, al cărei președinte de onoare este, Gülen a declarat că Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL), care a revendicat atacul, continuă să fie un flagel asupra societății, propagând violența și terorismul fără sens, ambele oribile.

Sunt profund întristat de bombardamentul care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia pe 22 mai. Condamn acest asalt brutal în cei mai duri termeni si transmit cele mai profunde condoleanțe celor 22 de victime – unele dintre ele, incredibil, sunt copii nevinovați – care și-au pierdut viața și celor 59 de răniți, precum și familiilor lor și celor dragi. Statul Islamic a revendicat acest atac și continuă să fie un flagel al societății noastre, propagând violența și terorismul fără sens și groaznic.

Este sfâșietor că un concert, un eveniment plin de bucurie menit sa adune oamenii să se bucure de muzică și de prietenie, a fost atât de rapid transformat intr-o scenă de violență, haos si teroare. Așa cum am mai spus anterior, orice atac asupra sfintei vieți umane este un atac împotriva umanității. Nu există nici o justificare pentru o astfel de atrocitate și voi continua să denunț fără ezitare orice apel la violență pentru a promova un scop – indiferent dacă asta este unul religios, politic sau ideologic.

Așa cum sunt deranjat de acest act vicios, mă rog la Dumnezeu, Cel Plin de Compasiune, pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți și direcționarea victimelor acestei tragedii, a comunității de pe întreg globul, către un meleag de pace și armonie, „a menționat comunicatul.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.