luni, septembrie 27, 2021

Fethullah Gülen condamnă atacul cu bombă din Manchester

Fethullah Gülen, predicatorul islamic turc aflat în SUA, a cărui viziune a inspirat mișcarea Gülen sau Mișcarea cunoscută sub numele de Hizmet, a condamnat atacul terorist cu bombă care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia, provocând moartea a 22 de persoane și rănind 59 de persoane, luni seara.

Într-o declarație de presă emisă de către Alianța pentru Valori Comune (Alliance for Shared Values), din New York, al cărei președinte de onoare este, Gülen a declarat că Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL), care a revendicat atacul, continuă să fie un flagel asupra societății, propagând violența și terorismul fără sens, ambele oribile.

Sunt profund întristat de bombardamentul care a avut loc la un concert pe Manchester Arena din Manchester, Anglia pe 22 mai. Condamn acest asalt brutal în cei mai duri termeni si transmit cele mai profunde condoleanțe celor 22 de victime – unele dintre ele, incredibil, sunt copii nevinovați – care și-au pierdut viața și celor 59 de răniți, precum și familiilor lor și celor dragi. Statul Islamic a revendicat acest atac și continuă să fie un flagel al societății noastre, propagând violența și terorismul fără sens și groaznic.

Este sfâșietor că un concert, un eveniment plin de bucurie menit sa adune oamenii să se bucure de muzică și de prietenie, a fost atât de rapid transformat intr-o scenă de violență, haos si teroare. Așa cum am mai spus anterior, orice atac asupra sfintei vieți umane este un atac împotriva umanității. Nu există nici o justificare pentru o astfel de atrocitate și voi continua să denunț fără ezitare orice apel la violență pentru a promova un scop – indiferent dacă asta este unul religios, politic sau ideologic.

Așa cum sunt deranjat de acest act vicios, mă rog la Dumnezeu, Cel Plin de Compasiune, pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți și direcționarea victimelor acestei tragedii, a comunității de pe întreg globul, către un meleag de pace și armonie, „a menționat comunicatul.

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire