duminică, aprilie 10, 2022

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

Femeile reprezintă doar trei la sută din funcțiile de conducere din Turcia, potrivit unui raport întocmit de Ministerul Mediului și Urbanizării, conform Duvar English.

Conform raportului, în 2019, număr femeilor manageri ai administrației locale a crescut la doar 7.883 dintr-un total de 292.096 manageri, rămânând la 3%.

După alegerile locale din 2014 și 2019, doar trei femei au preluat funcția de primar în 30 de municipalități.

În aceste 51 de municipalități provinciale, 12 femei au fost alese pentru a deveni primari de district, din totalul de 789 din timpul alegerilor locale din 2019.

În cadrul alegerilor locale din 2019, au fost aleși 20.745 de consilieri municipali, dintre care doar 2.284 erau femei.

În 2019, din totalul de 18.196 de șefi de sat („köy muhtarı”), doar 115 erau femei, în timp ce din totalul de 32.019 șefi de cartier („mahalle muhtarı”), doar 970 erau femei.

Femeile reprezintă aproximativ jumătate din populația Turciei (40 de milioane), dar reprezentarea lor în funcții de conducere, darămite în ceea ce privește participarea forței de muncă este foarte redusă.

Numărul femeilor care muncesc a fost de 32,6% în luna aprilie începând cu acest an.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.