duminică, mai 8, 2022

Femeie însărcinată în 9 luni, pusă după gratii, în ciuda reglementărilor

O femeie însărcinată în nouă luni a fost  condamnată pentru apartență la Mișcarea Gulen, în ciuda reglementărilor, conform Stockholm Center for Freedome. 

Ceyda Nur Eroğlu este în prezent însărcinată în nouă luni cu primul ei copil, iar la ultima ei ședință de judecată și-a exprimat teama de a naște în închisoare.

 „Am văzut situația bebelușilor în închisoare și mi-e teamă că va trebui să-mi cresc copilul în timp ce sunt încarcerate”, a susținut femeia.

Legea cu privire la executarea pedepselor și a măsurilor de siguranță prevede că dacă o femeie însărcinată este condamnată, pedeapsa acesteia se amână. Potrivit legii, „executarea pedepsei cu închisoarea este amânată pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimul an și jumătate”.

Eroğlu a fost condamnat la șase ani și trei luni și trimis la o închisoare din provincia Edirne, din vestul Turciei. Soțul ei se află și el în prezent în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

Autoritățile turce i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul său interior.

Potrivit unui raport al Solidarității cu ALȚII, în noiembrie 2021, un total de 219 de femei însărcinate și femei cu copii sub 6 ani au fost reținute sau arestate în mod arbitrar din cauza legăturilor lor suspectate cu Mișcarea Gülen.

Fermierii turci, după prăbușirea lirei: „Acesta este cel mai greu moment pe care l-am văzut”

În regiunea din jurul Antakya, fermierii se chinuie să muncească pentru a primi o  recompensă mică.

Zelenski critică Turcia :”Nu poți să te descurci așa, este dublu standard.”

Turcia manifestă dublu standard, pentru că a acționat ca un mediator cheie pentru a ajuta la stoparea invaziei Rusiei asupra Ucrainei în timp ce pregătește destinațiil pentru turiștii ruși, a declarat Zelensky, într-un interviu acordat televiziunii de stat elene, ERT.

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”

Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

Banca Centrală din Turcia anunță noi creșteri de prețurilor la alimente de bază

Într-un studiu al Băncii Centrale este subliniat faptul că prețurile la pâine, paste făinoase, făină, bulgur și cereale vor continua să crească în următoarele 4 luni, din cauza creșterii prețurilor la grâu.

Femeie însărcinată în 9 luni, pusă după gratii, în ciuda reglementărilor

O femeie însărcinată în nouă luni a fost  condamnată pentru apartență la Mișcarea Gulen, în ciuda reglementărilor, conform Stockholm Center for Freedome. 

3 zile de de sărbătoarea pentru musulmani. Cum era pe vremuri Ramadan Bayram în Constanța?

În timpul documentării despre comunitatea de musulmani din Constanța, bătrânele din orașul Ovidiu mi-au povestit despre cum obișnuiau să fie Ramazan Bayram pe vremuri.

Ziua muncii în Turcia: Proteste masive au avut loc în Istanbul. Peste 160 de cetățeni reținuți

Poliția a reținut peste 160 de protestatari care încercau să ajungă în Piața Taksim, din Istanbul pentru demonstrațiile de 1 Mai, în urma situației economice cauzate de inflația furioasă, conform Reuters.

Prețul la Podul Çanakkale mult prea scump: Turcii stau la cozi imense pentru feribot

Prețul la Podul Çanakkale mult prea scump: Turcii stau la cozi imense pentru feribot