miercuri, septembrie 7, 2022

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”


Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

Președintele Partidului Zefer, Ümit Özdağ l-a provocat la discuții pe misterul de interne turc, însă a fost blocat poliști, în fața Ministerului Afacerilor de Interne.

„Hai, vino în fața ușii, Süleyman, lașule. Polițiștii nu sunt bodyguarzii tăi privați. Nu te ascunde în spatele polițiștilor. Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei. Vei fi arestat când această misiune se va termina. Știi și tu asta”,a susținut președintele partidului.

De unde a pornit totul?

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, într-o emisiune televizată l-a acuzat pe Ümit Özdağ că este „fiul lui Soroș” și l-a jignit numind-ul „copil din flori”. 

”Nu îl pot numi om. Acesta este mai puțin decât un animal. Este atat de simplu. Este un copil al lui Soros și un copil din flori. Este evident că este ofițer de informații”, a susținut Soylu.

După această declarație Ümit Özdağ a anunțat într-un videoclip pe care l-a publicat pe rețelele de socializare că va merge, vineri, la ora 11:00 în fața clădirii MAI.

„Voi merge singur la Ministerul de Interne, dacă ai un pumn de bărbăție, așteaptă-mă la ușă!” , spune președintele partidului. 

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...