vineri, mai 6, 2022

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”


Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

Președintele Partidului Zefer, Ümit Özdağ l-a provocat la discuții pe misterul de interne turc, însă a fost blocat poliști, în fața Ministerului Afacerilor de Interne.

„Hai, vino în fața ușii, Süleyman, lașule. Polițiștii nu sunt bodyguarzii tăi privați. Nu te ascunde în spatele polițiștilor. Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei. Vei fi arestat când această misiune se va termina. Știi și tu asta”,a susținut președintele partidului.

De unde a pornit totul?

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, într-o emisiune televizată l-a acuzat pe Ümit Özdağ că este „fiul lui Soroș” și l-a jignit numind-ul „copil din flori”. 

”Nu îl pot numi om. Acesta este mai puțin decât un animal. Este atat de simplu. Este un copil al lui Soros și un copil din flori. Este evident că este ofițer de informații”, a susținut Soylu.

După această declarație Ümit Özdağ a anunțat într-un videoclip pe care l-a publicat pe rețelele de socializare că va merge, vineri, la ora 11:00 în fața clădirii MAI.

„Voi merge singur la Ministerul de Interne, dacă ai un pumn de bărbăție, așteaptă-mă la ușă!” , spune președintele partidului. 

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”

Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

3 zile de de sărbătoarea pentru musulmani. Cum era pe vremuri Ramadan Bayram în Constanța?

În timpul documentării despre comunitatea de musulmani din Constanța, bătrânele din orașul Ovidiu mi-au povestit despre cum obișnuiau să fie Ramazan Bayram pe vremuri.

Turcia pe urmele președintei Găgăuziei, după ce a început să susțină occidentul

Regimul Erdogan a vizat-o pe președinta regiunii autonome a Găgăuziei, care a susținut politica pro-occidentală a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în locul Turciei și Rusiei. 

Ce fac musulmanii, în afară să țină post, în timpul Ramadanului?

În luna Ramadan, un musulman care s-a trezit în jurul orei patru dimineața pentru a mânca, înainte de zori zilei, nu doar se abține până la apus, din mâncat și băut, timp de 30 de zile, ci au multe îndatoriri. 

Rezumatul lunii aprilie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? 

Iată situația la sfârșitul lunii aprilie și răspunsul la cele mai frecvente curiozități ale străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia.

Banca Centrală din Turcia anunță noi creșteri de prețurilor la alimente de bază

Într-un studiu al Băncii Centrale este subliniat faptul că prețurile la pâine, paste făinoase, făină, bulgur și cereale vor continua să crească în următoarele 4 luni, din cauza creșterii prețurilor la grâu.

Turcia: Un nou proiect pentru întoarcerea acasă a 1 milion de sirieni 

Guvernul turc lucrează la un nou proiect pentru a facilita întoarcerea acasă a aproximativ 1 milion de refugiați sirieni care locuiesc în Turcia, a declarat, marți, președintele Recep Tayyip Erdogan, reiterând o schimbare de ton asupra politicii de imigrantă, conform Ahval News.

Ziua muncii în Turcia: Proteste masive au avut loc în Istanbul. Peste 160 de cetățeni reținuți

Poliția a reținut peste 160 de protestatari care încercau să ajungă în Piața Taksim, din Istanbul pentru demonstrațiile de 1 Mai, în urma situației economice cauzate de inflația furioasă, conform Reuters.