duminică, aprilie 14, 2024

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”


Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

Președintele Partidului Zefer, Ümit Özdağ l-a provocat la discuții pe misterul de interne turc, însă a fost blocat poliști, în fața Ministerului Afacerilor de Interne.

„Hai, vino în fața ușii, Süleyman, lașule. Polițiștii nu sunt bodyguarzii tăi privați. Nu te ascunde în spatele polițiștilor. Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei. Vei fi arestat când această misiune se va termina. Știi și tu asta”,a susținut președintele partidului.

De unde a pornit totul?

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, într-o emisiune televizată l-a acuzat pe Ümit Özdağ că este „fiul lui Soroș” și l-a jignit numind-ul „copil din flori”. 

”Nu îl pot numi om. Acesta este mai puțin decât un animal. Este atat de simplu. Este un copil al lui Soros și un copil din flori. Este evident că este ofițer de informații”, a susținut Soylu.

După această declarație Ümit Özdağ a anunțat într-un videoclip pe care l-a publicat pe rețelele de socializare că va merge, vineri, la ora 11:00 în fața clădirii MAI.

„Voi merge singur la Ministerul de Interne, dacă ai un pumn de bărbăție, așteaptă-mă la ușă!” , spune președintele partidului. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.