vineri, martie 31, 2023

Schimb de replici dure în politica din Turcia. „Ești fiul lui Soroș”/„ Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei”


Un scandal a izbucnit în Turcia după ce președintele unui partid de opoziție a făcut schimb de replici dure cu ministru de interne, Süleyman Soylu, conform presei turcești. 

Președintele Partidului Zefer, Ümit Özdağ l-a provocat la discuții pe misterul de interne turc, însă a fost blocat poliști, în fața Ministerului Afacerilor de Interne.

„Hai, vino în fața ușii, Süleyman, lașule. Polițiștii nu sunt bodyguarzii tăi privați. Nu te ascunde în spatele polițiștilor. Ești cel mai mare criminal din istoria Turciei. Vei fi arestat când această misiune se va termina. Știi și tu asta”,a susținut președintele partidului.

De unde a pornit totul?

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, într-o emisiune televizată l-a acuzat pe Ümit Özdağ că este „fiul lui Soroș” și l-a jignit numind-ul „copil din flori”. 

”Nu îl pot numi om. Acesta este mai puțin decât un animal. Este atat de simplu. Este un copil al lui Soros și un copil din flori. Este evident că este ofițer de informații”, a susținut Soylu.

După această declarație Ümit Özdağ a anunțat într-un videoclip pe care l-a publicat pe rețelele de socializare că va merge, vineri, la ora 11:00 în fața clădirii MAI.

„Voi merge singur la Ministerul de Interne, dacă ai un pumn de bărbăție, așteaptă-mă la ușă!” , spune președintele partidului. 

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.