vineri, aprilie 8, 2022

Femeia și drepturile sale au fost dezbătute în cadrul conferinței organizate de ADVU

Drepturile femeii, tainele feminității, puterea femeilor ce dăinuie peste orice barieră socială, orice limbă și orice cultură, au fost prezentate și dezbătute în cadrul conferinței „Femeia, drepturile și societatea”, organizată de către Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU). Evenimentul a fost găzduit de către Institutul Național de Statistică, cu prilejul celebrării Femeii, dătătoarea de viață.

Invitați precum Rafael Shafer, Marele Rabin al României, Carolina Marin, reprezentant UNHCR, Daniel Cergan, istoric și teolog, Simona Preda, cercetător și scriitor și-au expus punctul de vedere privind prin lentilele experienței și a carierei pe care o au. Moderatoarea Fatma Yılmaz i-a incitat pe invitați la dialog, astfel că participanții au plecat de la conferință cu informații despre cine sunt femeile din punct de vedere cultural, identitar și moral. De asemenea, a fost adus un omagiu femeilor arestate pe nedrept în Turcia, în urma așa-zisei lovituri de stat. (Monica Dojană)

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,