24.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Prima Doamna Trump, în vizita la o scoală a mișcării Hizmet din Oklahoma

Melania Tump soția președintelui  S.U.A, Donald Trump a vizitat școala de tip charter din statul Oklahama care este administrată de profesorii din cadrul mișcării Hizmet.

Vizita la școala Dove School of Discover a făcut parte din campania lansată de Prima Doamnă Trump intitulată „Be Best„ pentru a sprijini proiectele de dezvoltare a copiilor. Melania Trump a postat în contul personal de twitter imagini din cursul vizitei.

În postările sale Melania Trump a felicitat elevii, profesorii și conducerea, pentru munca depusă:  Aici se fac lucruri extrordinare! Educația nu presupune numai învățământ ci, deasemenea este importantă formarea unor  caractere puternice cu simțul valorii.”

Conducerea școlii Dove School of Discovery, fiind onorată de această vizită, i-a mulțumit Primei Doame pe Twitter.

Ankara cere extrădarea lui Fetullah Gulen care locuiește de 15 ani în America, acuzându-l de organizare a puciului eșuat din 15 iulie. Ankara a angajat un birou de avocatură, care lansează  campanii de defăimare a școlilor din întreaga America.

Școala Dove School din Oklahama este una din o școlile care funcționează pe sistemul  charter. În  acest sistem de educație cheltuielile școlii sunt asigurate de către stat; procesul educațional este îndeplinit de profesorii din rândul mișcării Hizmet.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată