sâmbătă, aprilie 9, 2022

Prima Doamna Trump, în vizita la o scoală a mișcării Hizmet din Oklahoma

Melania Tump soția președintelui  S.U.A, Donald Trump a vizitat școala de tip charter din statul Oklahama care este administrată de profesorii din cadrul mișcării Hizmet.

Vizita la școala Dove School of Discover a făcut parte din campania lansată de Prima Doamnă Trump intitulată „Be Best„ pentru a sprijini proiectele de dezvoltare a copiilor. Melania Trump a postat în contul personal de twitter imagini din cursul vizitei.

În postările sale Melania Trump a felicitat elevii, profesorii și conducerea, pentru munca depusă:  Aici se fac lucruri extrordinare! Educația nu presupune numai învățământ ci, deasemenea este importantă formarea unor  caractere puternice cu simțul valorii.”

Conducerea școlii Dove School of Discovery, fiind onorată de această vizită, i-a mulțumit Primei Doame pe Twitter.

Ankara cere extrădarea lui Fetullah Gulen care locuiește de 15 ani în America, acuzându-l de organizare a puciului eșuat din 15 iulie. Ankara a angajat un birou de avocatură, care lansează  campanii de defăimare a școlilor din întreaga America.

Școala Dove School din Oklahama este una din o școlile care funcționează pe sistemul  charter. În  acest sistem de educație cheltuielile școlii sunt asigurate de către stat; procesul educațional este îndeplinit de profesorii din rândul mișcării Hizmet.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.