vineri, aprilie 8, 2022

Istanbul: Familiile se mută într-o singură casă pentru a face față facturilor

Familiile din Istanbul se mută în aceeași casă pentru a face față creșterii a cheltuielilor de trai, conform Duvar English.

Esra Huri Bulduk, coordonatorul general al Agenției de Planificare din Istanbul a explicat că prețul vieții a crescut cu 50,18% față de anul trecut, iar prețurile la bunurile de bază, electricitatea și gazele naturale au împins familiile să se unească într-o singură gospodăriilor.

„Familiile încearcă să treacă peste aceste zile acționând cu solidaritate”, a declarat Bulduk pentru cotidianul BirGün, pe 27 decembrie.

Facturile de energie electrică și gaze naturale sunt cheltuielile care împing cel mai mult limitele familiilor. Aproximativ 1,5 milioane de oameni și-au văzut întreruperea energiei electrice de către furnizori, în timp ce 674.000 de familii au fost private de gaze naturale din cauza imposibilității de a-și plăti facturile.

Condițiile în care trăiesc familiile se deteriorează pe zi ce trece, susține Bulduk, adăugând că unele familii se mută în case mai mici pentru a-și scădea facturile și pentru a rezolva problema încălzirii.

„Am văzut că unele familii și-au schimbat casa frecvent și s-au mutat în cartiere cu chirie mai mică”, afirmă Bulduk, adăugând că acest fapt a dus la scăderea calității vieții.

Sărăcia și șomajul, precum și inflația neconformă, i-au împins pe turci să găsească soluții pentru a-și câștiga existența. Agenția de știri ANKA a raportat,pe 26 decembrie, că turcii care suferă de sărăcie strâng legume și fructe aruncate de vânzători în piețe.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.