vineri, ianuarie 7, 2022

Istanbul: Familiile se mută într-o singură casă pentru a face față facturilor

Familiile din Istanbul se mută în aceeași casă pentru a face față creșterii a cheltuielilor de trai, conform Duvar English.

Esra Huri Bulduk, coordonatorul general al Agenției de Planificare din Istanbul a explicat că prețul vieții a crescut cu 50,18% față de anul trecut, iar prețurile la bunurile de bază, electricitatea și gazele naturale au împins familiile să se unească într-o singură gospodăriilor.

„Familiile încearcă să treacă peste aceste zile acționând cu solidaritate”, a declarat Bulduk pentru cotidianul BirGün, pe 27 decembrie.

Facturile de energie electrică și gaze naturale sunt cheltuielile care împing cel mai mult limitele familiilor. Aproximativ 1,5 milioane de oameni și-au văzut întreruperea energiei electrice de către furnizori, în timp ce 674.000 de familii au fost private de gaze naturale din cauza imposibilității de a-și plăti facturile.

Condițiile în care trăiesc familiile se deteriorează pe zi ce trece, susține Bulduk, adăugând că unele familii se mută în case mai mici pentru a-și scădea facturile și pentru a rezolva problema încălzirii.

„Am văzut că unele familii și-au schimbat casa frecvent și s-au mutat în cartiere cu chirie mai mică”, afirmă Bulduk, adăugând că acest fapt a dus la scăderea calității vieții.

Sărăcia și șomajul, precum și inflația neconformă, i-au împins pe turci să găsească soluții pentru a-și câștiga existența. Agenția de știri ANKA a raportat,pe 26 decembrie, că turcii care suferă de sărăcie strâng legume și fructe aruncate de vânzători în piețe.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.