sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Istanbul: Familiile se mută într-o singură casă pentru a face față facturilor

Familiile din Istanbul se mută în aceeași casă pentru a face față creșterii a cheltuielilor de trai, conform Duvar English.

Esra Huri Bulduk, coordonatorul general al Agenției de Planificare din Istanbul a explicat că prețul vieții a crescut cu 50,18% față de anul trecut, iar prețurile la bunurile de bază, electricitatea și gazele naturale au împins familiile să se unească într-o singură gospodăriilor.

„Familiile încearcă să treacă peste aceste zile acționând cu solidaritate”, a declarat Bulduk pentru cotidianul BirGün, pe 27 decembrie.

Facturile de energie electrică și gaze naturale sunt cheltuielile care împing cel mai mult limitele familiilor. Aproximativ 1,5 milioane de oameni și-au văzut întreruperea energiei electrice de către furnizori, în timp ce 674.000 de familii au fost private de gaze naturale din cauza imposibilității de a-și plăti facturile.

Condițiile în care trăiesc familiile se deteriorează pe zi ce trece, susține Bulduk, adăugând că unele familii se mută în case mai mici pentru a-și scădea facturile și pentru a rezolva problema încălzirii.

„Am văzut că unele familii și-au schimbat casa frecvent și s-au mutat în cartiere cu chirie mai mică”, afirmă Bulduk, adăugând că acest fapt a dus la scăderea calității vieții.

Sărăcia și șomajul, precum și inflația neconformă, i-au împins pe turci să găsească soluții pentru a-și câștiga existența. Agenția de știri ANKA a raportat,pe 26 decembrie, că turcii care suferă de sărăcie strâng legume și fructe aruncate de vânzători în piețe.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.