luni, martie 20, 2023

Expozanţi din 25 de ţări, la Târgul INDAGRA 2016. Preşedintele Klaus Iohannis, în dialog cu fermierii

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la o dezbatere cu agricultorii la Târgul Internaţional INDAGRA. „Promovarea produselor româneşti pe pieţele externe trebuie să fie un imperativ al dezvoltării agriculturii noastre”, le-a transmis şeful statului fermierilor prezenţi la dezbatere. Evenimentul este urmărit de Ştirile TVR, în cadrul mai multor Ediţii Speciale, transmise în direct pe TVR1. Klaus Iohannis participă la dezbaterea „Președintele României în dialog cu agricultorii”. TVR1 transmite în direct, într-o Ediţie Specială. Moderatorul dezbaterii: Gabriel Gherghescu, „Viaţa Satului”, TVR.

„România are un potenţial agricol imens şi ar trebui să fim cu toţii interesaţi de soarta agriculturii şi de perspectivele de dezvoltare. Vreau să aflu de la dvs care sunt realizările, dar şi neajunsurile şi aşteptările dvs. Există semne bune pentru agricultura noastră, care poate să devină un veritabil motor de creştere economică, atât prin performanţă, cât şi prin competitivitate”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Cifrele arată că am avut un an agricol bun, deşi au fost şi anumite probleme, multe dintre acestea cauzate de condiţiile climatice. Pentru prima dată, producţia media de grâu a depăşit 4 tone la hectar. Agricultura modernă cere investiţii în tehnici şi tehnologii moderne care aduc nemijlocit productivitate. Fondurile europene au contribuit şi ele la acest rezultat şi este remarcabil că au fost achitate peste 3,4 miliarde de euro doar în acest an. O sumă imensă, care a contribuit la rezultatele bune”, a adăugat şeful statului.

„Trebuie să ieşim din paradigma nefastă prin care plătim despăgubiri pentru inundaţii şi secetă. Este o dovadă de lipsă a unei strategii privind infrastructura pentru irigaţii (…) Este vital ca tinerii să devină interesaţi de agricultură”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

„Deşi agricultura a fost campioană la atragerea de fonduri europene, am dezangajat un 1 miliard de euro care ar fi putut aduce multă bunăstare în mediul rural din România (…) Am reuşit să promovăm actele legislative necesare pentru exporturile României. Să nu uităm subvenţiile importante, chiar dacă au ajuns în primă fază cu întârziere, din cauza unor factori obiectivi. Nu doar în România au fost întârzieri, ci şi în alte state. Angajamentul nostru ca de la 1 decembrie să putem face plăţile normale”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul dezbaterii.Întreaga dezbatere va fi difuzată, duminică, în cadrul emisiunii „Viaţa Satului”. Sursă TVR

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...