joi, martie 28, 2024

Poliția bulgară a recuperat 13 milioane de euro falși aruncați pe fundul unui lac de acumulare

Scafandri bulgari au găsit marți 13 milioane de euro în bancnote de 500 de euro false pe fundul unui lac de acumulare din sudul Bulgariei, relatează agențiile BTA și AFP.

‘Este una dintre cele mai mari capturi de euro falși în Bulgaria’, a declarat procurorul general Sotir Tsatsarov. O parte dintre bancnote nu erau finalizate și nici decupate, însă celelalte sunt ‘de foarte bună calitate’, a adăugat oficialul bulgar.

Banca Centrală Europeană a decis recent să sisteze tipărirea bancnotelor de 500 de euro, întrucât acestea sunt folosite adesea în operațiunile de spălare de bani. Bancnotele deja emise rămân însă în circulație.

Un falsificator de bani arestat, împreună cu alți doi, în ultimele zile în regiunea Plovdiv a indicat poliției că bancnotele contrafăcute au fost aruncate în lacul barajului Mechka. Poliția a descins și în locația unde au fost imprimați banii, acolo fiind găsite de asemenea arme și muniții, precum și 3,2 kilograme de marijuana. Cu ajutorul Oficiului de Poliție al Uniunii Europene (Europol), autoritățile bulgare au descoperit anul acesta trei imprimerii de bancnote false în nordul țării.www.balkaninsight.com

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.