EVENIMENT: American Independent Film Festival

Cele mai bune filme Indie americane ale anului, în premieră între 15 și 21 septembrie, la prima ediție a festivalului De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, Ethan Hawke este invitatul special al primei ediții , care are loc între 15 și 21 septembrie 2017, la Cinema PRO și Cinemateca Eforie din București. Actorul va dialoga cu publicul din capitală, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri.

ethanhawke

Prima ediție American Independent Film Festival include proiecții de film, discuții cu invitați speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului — ‘Maudie’ (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și ‘Born to Be Blue’ (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker, despre care cei de la We Got This Covered apreciază: ‘Ethan Hawke face cel mai bun rol al său de până acum’.

Secțiunea va fi completată de celebrele ‘Boyhood’, de Richard Linklater — Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau ‘Before Midnight’, în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat). ‘Before the Devil Knows You’re Dead’, regizat de Sidney Lumet, va închide festivalul pe 21 septembrie, la Cinema PRO, în prezența actorului.  Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro și pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.(@AmericanIFF)

Prețul unui bilet este 15 RON. Biletele vor putea fi achiziționate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B — Iulius Mall) și online pe www.eventim.ro.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena. Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Camera de Comerț Americană în România — AmCham România, TAP AIR Portugal. Mașina oficială: BMW.
Parteneri: Asociația OvidiuRo, CinemaPRO, Arhiva Națională de Filme — Cinemateca Română (ANF), RoImage, InterCom Film, Odeon Cineplex, Voodoo Films, Pro Video, Transilvania Film, Eventim, Cărturești, Media Image Factory.
Văzut de: Radio Guerrilla.