vineri, iulie 26, 2024

Energie: proiectul CROSSBOW

Proiectul „CROSSBOW” (CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market) a fost selectat în vederea finanțării de către Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020.

Print

Compania Transelectrica S.A. este parteneră în acest proiect cu Centrul Român al Energiei, în coordonarea Grupului Spaniol ETRA Investigation Y Desarrollo SA, alături de opt Operatori de Transport și de Sistem (OTS) din Europa Centrală și de Sud-Est: ADMIE (Grecia), ESO (Bulgaria), EMS (Serbia), NOS BiH (Bosnia-Herțegovina), HOPS (Croația), ELES (Slovenia), CGES (Muntenegru), MEPSO (Macedonia) și alți parteneri într-un consorțiu de 24 organizații profesionale în domeniul energiei și telecomunicațiilor din 13 țări europene.

În calitate de Operator de Transport și de Sistem din România, Transelectrica va permite accesul la date relevante pentru proiect, va asigura capacitățile tehnologice pentru teste și validări pe teren și va oferi, de asemenea, expertiză în domeniul energetic.

Costul eligibil estimat al acțiunilor propuse, pentru cei 24 de parteneri, este în valoare de 22,1 milioane euro, iar valoarea maximă a subvenției este 17,287 milioane euro.

Costul asumat de Transelectrica este în valoare de 498.250 euro, iar valoarea subvenției este de 400.969 euro.

Rezultatele proiectului CROSSBOW vor fi evaluate în decurs de 18 luni de către unul dintre Coordonatorii Regionali de Siguranță (RSC) europeni și 8 OTS din Europa de Sud-Est (SEE), grupate astfel încât să formeze grupuri care vor valida fiecare dintre rezultatele proiectului în cel puțin trei țări diferite, demonstrând în toate cazurile modul în care CROSSBOW abordează Provocările regionale cu care se confruntă acești OTS.

 

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...