vineri, aprilie 26, 2024

Energie: proiectul CROSSBOW

Proiectul „CROSSBOW” (CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market) a fost selectat în vederea finanțării de către Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020.

Print

Compania Transelectrica S.A. este parteneră în acest proiect cu Centrul Român al Energiei, în coordonarea Grupului Spaniol ETRA Investigation Y Desarrollo SA, alături de opt Operatori de Transport și de Sistem (OTS) din Europa Centrală și de Sud-Est: ADMIE (Grecia), ESO (Bulgaria), EMS (Serbia), NOS BiH (Bosnia-Herțegovina), HOPS (Croația), ELES (Slovenia), CGES (Muntenegru), MEPSO (Macedonia) și alți parteneri într-un consorțiu de 24 organizații profesionale în domeniul energiei și telecomunicațiilor din 13 țări europene.

În calitate de Operator de Transport și de Sistem din România, Transelectrica va permite accesul la date relevante pentru proiect, va asigura capacitățile tehnologice pentru teste și validări pe teren și va oferi, de asemenea, expertiză în domeniul energetic.

Costul eligibil estimat al acțiunilor propuse, pentru cei 24 de parteneri, este în valoare de 22,1 milioane euro, iar valoarea maximă a subvenției este 17,287 milioane euro.

Costul asumat de Transelectrica este în valoare de 498.250 euro, iar valoarea subvenției este de 400.969 euro.

Rezultatele proiectului CROSSBOW vor fi evaluate în decurs de 18 luni de către unul dintre Coordonatorii Regionali de Siguranță (RSC) europeni și 8 OTS din Europa de Sud-Est (SEE), grupate astfel încât să formeze grupuri care vor valida fiecare dintre rezultatele proiectului în cel puțin trei țări diferite, demonstrând în toate cazurile modul în care CROSSBOW abordează Provocările regionale cu care se confruntă acești OTS.

 

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.