marți, decembrie 6, 2022

Evacuare de migranţi din taberele ilegale de la Port de la Chapelle (Paris)

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

În această dimineaţă pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat cu autocarele.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au declarat purtătorii de cuvânt ai poliției și prefecturii regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

paris2

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

„E o operaţiune de un gen nou pentru că ansamblul persoanelor vor fi controlate sub aspectul situaţiei lor administrative şi apoi vor fi orientate în diferite direcţii în funcţie de situaţia fiecăruia”, a spus directorul cabinetului prefectului de poliţie, Yann Drouet.(sursă Le Monde)

Autorităţile speră să evite reinstalarea pe parcursul verii a altor migranţi, în pofida faptului că sosirea migranţilor îşi menţine ritmul. Între 30 şi 50 de persoane sosesc zilnic în Franţa ( unele asociaţii afirmă că numărul este cu mult mai mare). Ei se instalează în zone de campare insalubre, mai ales sub autostrăzi şi de-a lungul bulevardelor exterioare. (C. L. Paris, 18 august 2017)

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#vXQdxbMCePBPixbk.99

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#VwJt7eK5HLpqrwDH.99

paris

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

La sfârșitul lunii iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu mai dorește să vadă ”pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârșitul anului”, și a cerut crearea de locuri de primire de urgență ”pentru cazarea tuturor în condiții demne”.

Deschiderea unui centru de primire — unic în Franța — în nordul Parisului în noiembrie 2016, cu 400 de paturi și 12.000 de persoane găzduite de atunci, trebuia să împiedice refacerea acestui gen de tabere, dar el face față cu greu ritmului actual de sosiri.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a tras un semnal de alarmă în iunie, avertizând că ”mai multe mii de migranți” riscă să doarmă pe străzile capitalei dacă nu vor fi create mai multe locuri de primire.

Anne Hidalgo a pledat, printre altele, pentru crearea de noi locuri de primire ”în toată Franța”.

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html

 

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.