marți, septembrie 21, 2021

Evacuare de migranţi din taberele ilegale de la Port de la Chapelle (Paris)

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

În această dimineaţă pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat cu autocarele.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au declarat purtătorii de cuvânt ai poliției și prefecturii regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

paris2

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

„E o operaţiune de un gen nou pentru că ansamblul persoanelor vor fi controlate sub aspectul situaţiei lor administrative şi apoi vor fi orientate în diferite direcţii în funcţie de situaţia fiecăruia”, a spus directorul cabinetului prefectului de poliţie, Yann Drouet.(sursă Le Monde)

Autorităţile speră să evite reinstalarea pe parcursul verii a altor migranţi, în pofida faptului că sosirea migranţilor îşi menţine ritmul. Între 30 şi 50 de persoane sosesc zilnic în Franţa ( unele asociaţii afirmă că numărul este cu mult mai mare). Ei se instalează în zone de campare insalubre, mai ales sub autostrăzi şi de-a lungul bulevardelor exterioare. (C. L. Paris, 18 august 2017)

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#vXQdxbMCePBPixbk.99

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#VwJt7eK5HLpqrwDH.99

paris

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

La sfârșitul lunii iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu mai dorește să vadă ”pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârșitul anului”, și a cerut crearea de locuri de primire de urgență ”pentru cazarea tuturor în condiții demne”.

Deschiderea unui centru de primire — unic în Franța — în nordul Parisului în noiembrie 2016, cu 400 de paturi și 12.000 de persoane găzduite de atunci, trebuia să împiedice refacerea acestui gen de tabere, dar el face față cu greu ritmului actual de sosiri.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a tras un semnal de alarmă în iunie, avertizând că ”mai multe mii de migranți” riscă să doarmă pe străzile capitalei dacă nu vor fi create mai multe locuri de primire.

Anne Hidalgo a pledat, printre altele, pentru crearea de noi locuri de primire ”în toată Franța”.

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html

 

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial