miercuri, iunie 16, 2021

Evacuare de migranţi din taberele ilegale de la Port de la Chapelle (Paris)

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

În această dimineaţă pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat cu autocarele.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au declarat purtătorii de cuvânt ai poliției și prefecturii regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

paris2

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

„E o operaţiune de un gen nou pentru că ansamblul persoanelor vor fi controlate sub aspectul situaţiei lor administrative şi apoi vor fi orientate în diferite direcţii în funcţie de situaţia fiecăruia”, a spus directorul cabinetului prefectului de poliţie, Yann Drouet.(sursă Le Monde)

Autorităţile speră să evite reinstalarea pe parcursul verii a altor migranţi, în pofida faptului că sosirea migranţilor îşi menţine ritmul. Între 30 şi 50 de persoane sosesc zilnic în Franţa ( unele asociaţii afirmă că numărul este cu mult mai mare). Ei se instalează în zone de campare insalubre, mai ales sub autostrăzi şi de-a lungul bulevardelor exterioare. (C. L. Paris, 18 august 2017)

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#vXQdxbMCePBPixbk.99

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#VwJt7eK5HLpqrwDH.99

paris

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

La sfârșitul lunii iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu mai dorește să vadă ”pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârșitul anului”, și a cerut crearea de locuri de primire de urgență ”pentru cazarea tuturor în condiții demne”.

Deschiderea unui centru de primire — unic în Franța — în nordul Parisului în noiembrie 2016, cu 400 de paturi și 12.000 de persoane găzduite de atunci, trebuia să împiedice refacerea acestui gen de tabere, dar el face față cu greu ritmului actual de sosiri.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a tras un semnal de alarmă în iunie, avertizând că ”mai multe mii de migranți” riscă să doarmă pe străzile capitalei dacă nu vor fi create mai multe locuri de primire.

Anne Hidalgo a pledat, printre altele, pentru crearea de noi locuri de primire ”în toată Franța”.

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html

 

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19