sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Evacuare de migranţi din taberele ilegale de la Port de la Chapelle (Paris)

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

În această dimineaţă pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat cu autocarele.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au declarat purtătorii de cuvânt ai poliției și prefecturii regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

paris2

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

„E o operaţiune de un gen nou pentru că ansamblul persoanelor vor fi controlate sub aspectul situaţiei lor administrative şi apoi vor fi orientate în diferite direcţii în funcţie de situaţia fiecăruia”, a spus directorul cabinetului prefectului de poliţie, Yann Drouet.(sursă Le Monde)

Autorităţile speră să evite reinstalarea pe parcursul verii a altor migranţi, în pofida faptului că sosirea migranţilor îşi menţine ritmul. Între 30 şi 50 de persoane sosesc zilnic în Franţa ( unele asociaţii afirmă că numărul este cu mult mai mare). Ei se instalează în zone de campare insalubre, mai ales sub autostrăzi şi de-a lungul bulevardelor exterioare. (C. L. Paris, 18 august 2017)

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#vXQdxbMCePBPixbk.99

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#VwJt7eK5HLpqrwDH.99

paris

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

La sfârșitul lunii iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu mai dorește să vadă ”pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârșitul anului”, și a cerut crearea de locuri de primire de urgență ”pentru cazarea tuturor în condiții demne”.

Deschiderea unui centru de primire — unic în Franța — în nordul Parisului în noiembrie 2016, cu 400 de paturi și 12.000 de persoane găzduite de atunci, trebuia să împiedice refacerea acestui gen de tabere, dar el face față cu greu ritmului actual de sosiri.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a tras un semnal de alarmă în iunie, avertizând că ”mai multe mii de migranți” riscă să doarmă pe străzile capitalei dacă nu vor fi create mai multe locuri de primire.

Anne Hidalgo a pledat, printre altele, pentru crearea de noi locuri de primire ”în toată Franța”.

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html

 

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.