duminică, aprilie 10, 2022

Evacuare de migranţi din taberele ilegale de la Port de la Chapelle (Paris)

Peste 1.000 de migranți au fost evacuați vineri dimineață din taberele ilegale instalate de mai multe săptămâni la Porte de La Chapelle, în nordul Parisului, în cea de-a 35-a operațiune de acest fel întreprinsă în ultimii doi ani în capitala Franței.

În această dimineaţă pe ploaie, 350 de polițiști i-au adunat pe migranții prezenți, majoritatea proveniți din Afganistan, Sudan, Somalia și Eritreea, și i-au evacuat cu autocarele.

Taberele ilegale ”prezintă riscuri importante pentru securitatea și sănătatea ocupanților lor, ca și ale riveranilor”, au declarat purtătorii de cuvânt ai poliției și prefecturii regiunii pariziene, într-un comunicat comun.

paris2

Potrivit autorităților, persoanele evacuate vor fi transportate spre săli de sport în regiunea pariziană și ”vor face obiectul unei examinări complete și aprofundate a situației lor administrative”, după care vor fi orientate în funcție de caz.

„E o operaţiune de un gen nou pentru că ansamblul persoanelor vor fi controlate sub aspectul situaţiei lor administrative şi apoi vor fi orientate în diferite direcţii în funcţie de situaţia fiecăruia”, a spus directorul cabinetului prefectului de poliţie, Yann Drouet.(sursă Le Monde)

Autorităţile speră să evite reinstalarea pe parcursul verii a altor migranţi, în pofida faptului că sosirea migranţilor îşi menţine ritmul. Între 30 şi 50 de persoane sosesc zilnic în Franţa ( unele asociaţii afirmă că numărul este cu mult mai mare). Ei se instalează în zone de campare insalubre, mai ales sub autostrăzi şi de-a lungul bulevardelor exterioare. (C. L. Paris, 18 august 2017)

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#vXQdxbMCePBPixbk.99

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html#VwJt7eK5HLpqrwDH.99

paris

Guvernul a prezentat la mijlocul lui iulie un ”plan cu privire la migranți”, ce prevede peste 12.000 de locuri de primire pentru solicitanții de azil, dar denunțat de ONG-uri drept încă o ”ajustare a unei politici fără orizont”.

La sfârșitul lunii iulie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu mai dorește să vadă ”pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârșitul anului”, și a cerut crearea de locuri de primire de urgență ”pentru cazarea tuturor în condiții demne”.

Deschiderea unui centru de primire — unic în Franța — în nordul Parisului în noiembrie 2016, cu 400 de paturi și 12.000 de persoane găzduite de atunci, trebuia să împiedice refacerea acestui gen de tabere, dar el face față cu greu ritmului actual de sosiri.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a tras un semnal de alarmă în iunie, avertizând că ”mai multe mii de migranți” riscă să doarmă pe străzile capitalei dacă nu vor fi create mai multe locuri de primire.

Anne Hidalgo a pledat, printre altele, pentru crearea de noi locuri de primire ”în toată Franța”.

http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/08/18/evacuation-du-campement-de-migrants-installe-porte-de-la-chapelle-a-paris_5173620_3224.html

 

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.