duminică, aprilie 10, 2022

Turcia: Bărbat decedat după ce a căzut pe scări în timp ce era reţinut de poliţie

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a decedat după ce a căzut pe scări de în cea de a treisprezecea zi în care se afla în arest preventiv la poliţia  din provincia sudică Antalya.

Potrivit unui cont Twitter pe numele Antalya Mağdurları, Davut Türkel a fost reținut pe 13 iulie, sub acuzația unor presupuse legături cu mișcarea Gülen, acuzată de guvernul turc că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din vara trecută.

După ce a rămas în custodia poliției timp de 12 zile, Türkel a fost dus la un tribunal din Antalya în 25 iulie, unde a căzut pe scări, în ciuda faptului că era escortat de doi ofițeri. A suferit leziuni grave la cap și a fost dus la Spitalul de Stat din Antalya, unde a decedat pe 3 august.

Tentativa de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016 a provocat moartea a 249 de persoane rănirea a mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), împreună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, au acuzat mișcarea Gülen și au inițiat o epurare generalizată care vizează distrugerea sau întemniţarea  simpatizanților mișcării din interiorul instituțiilor statului, denigrarea figurilor sale populare și punerea lor in arest.

Sute de tragedii umane din Turcia au fost raportate după tentativa de lovitură de stat. Cel puțin 29 de persoane, inclusiv ofițeri de poliție, procurori și profesori, au decedat fie în custodia poliției, fie în detenție preventivă. (Turkey Purge)

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii