16.2 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia: Bărbat decedat după ce a căzut pe scări în timp ce era reţinut de poliţie

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a decedat după ce a căzut pe scări de în cea de a treisprezecea zi în care se afla în arest preventiv la poliţia  din provincia sudică Antalya.

Potrivit unui cont Twitter pe numele Antalya Mağdurları, Davut Türkel a fost reținut pe 13 iulie, sub acuzația unor presupuse legături cu mișcarea Gülen, acuzată de guvernul turc că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din vara trecută.

După ce a rămas în custodia poliției timp de 12 zile, Türkel a fost dus la un tribunal din Antalya în 25 iulie, unde a căzut pe scări, în ciuda faptului că era escortat de doi ofițeri. A suferit leziuni grave la cap și a fost dus la Spitalul de Stat din Antalya, unde a decedat pe 3 august.

Tentativa de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016 a provocat moartea a 249 de persoane rănirea a mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), împreună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, au acuzat mișcarea Gülen și au inițiat o epurare generalizată care vizează distrugerea sau întemniţarea  simpatizanților mișcării din interiorul instituțiilor statului, denigrarea figurilor sale populare și punerea lor in arest.

Sute de tragedii umane din Turcia au fost raportate după tentativa de lovitură de stat. Cel puțin 29 de persoane, inclusiv ofițeri de poliție, procurori și profesori, au decedat fie în custodia poliției, fie în detenție preventivă. (Turkey Purge)

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,