duminică, ianuarie 31, 2021

EuroImpact – Impactul şi rezultatele politicii de coeziune în România.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a afirmat luni că îşi propune ca în restul de mandat care i-a mai rămas să aibă un dialog permanent cu Guvernul României, pentru a încerca să contribuie la îmbunătăţirea unor lucruri, precum calitatea slabă a infrastructurii din ţara noastră.

„În propun ca în restul de mandat care mi-a mai rămas – deja se fac patru ani de când am fost învestită comisar european – să am acest dialog permanent cu Guvernul României, cu autorităţile naţionale, mai ales că avem de la 1 ianuarie Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene. Voi fi un susţinător al unei Preşedinţii de succes şi mă angajez ca, în această perioadă care a mai rămas, să încercăm să îmbunătăţim lucrurile care sunt de îmbunătăţit. De pildă, calitatea slabă a infrastructurii o cunoaştem cu toţii, este o situaţie resimţită de către toţi cetăţenii. Această calitate slabă limitează perspectivele de creştere economică pentru România, în special în sectoarele de transporturi, mediu şi energie, şi, tocmai de aceea, de fiecare dată, discut cu autorităţile să urgenteze proiectele în domeniu”, a declarat Corina Creţu.

foto 2 corina cretu euroimpact
Comisarul european a vorbit şi despre investiţiile europene în domeniul deşeurilor. „S-au închis 299 de depozite de deşeuri. Din păcate, singura condiţionalitate ex-ante neîndeplinită la această oră de către România se referă la acest domeniu al deşeurilor”

Oficialul european a precizat că, în ultima perioadă, au fost intensificate eforturile de identificare şi de aplicare a măsurilor necesare creşterii gradului de utilizare a fondurilor UE şi a calităţii proiectelor de finanţare.

„A venit timpul să încurajăm mai mult iniţiativele regionale şi actorii regionali să vină cu propuneri de proiecte pentru dezvoltarea propriilor zone administrative”, a spus Corina Creţu.

De asemenea, ea a subliniat că, în perioada 2007-2013, au fost sprijinite, în România, 14.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, fapt care a generat 51.000 de noi locuri de muncă.

„Putem spune practic că fondurile europene au minimizat efectele crizei economice şi Politica de Coeziune a lucrat pentru modernizarea economiei. 2.000 de proiecte de cercetare şi dezvoltare au fost sprijinite în perioada 2007-2013. Politica de Coeziune a ajutat, de asemenea, cetăţenii de rând, pentru că 40.000 de apartamente au beneficiat de investiţii în eficienţa energetică”, a arătat Corina Creţu.

Comisarul european a vorbit şi despre investiţiile europene în domeniul deşeurilor. „S-au închis 299 de depozite de deşeuri. Din păcate, singura condiţionalitate ex-ante neîndeplinită la această oră de către România se referă la acest domeniu al deşeurilor (…). România a fost sancţionată de Curtea Europeană de Justiţie şi cred că trebuie să accelerăm îndeplinirea acestei condiţionalităţi ex-ante, pentru că plătim în fiecare zi sancţiuni la Curtea Europeană de Justiţie”, a afirmat Corina Creţu.Potrivit comisarului european, Politica de Coeziune a investit şi în infrastructura de transport.

„În ciuda, sigur, alarmelor pe care le-am tras în legătură cu proiectele majore de transport, Politica de Coeziune a investit masiv în infrastructura de transport, mai ales în drumuri judeţene. De asemenea, în infrastructura educaţională şi de sănătate – 2.488 de şcoli au internet datorită fondurilor europene în ultimii zece ani; au fost modernizate 100 de policlinici şi spitale (…). Referindu-mă la sistemul sanitar, am aprobat cu puţin timp în urmă modificarea Programului Operaţional Regional (…). Prin această modificare (…), prin care am alocat 73 de milioane de euro pentru achiziţionarea de ambulanţe în toată ţara, serviciile medicale – sper – vor fi mult mai bune”, a mai spus Corina Creţu.

 


 

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Comerțul România-Turcia: Turcii caută soluții pentru noua lege controversată

O delegație a Ambasadei Turciei de la București și Asociația Afaceriștilor Turci, TIAD a făcut o vizită la Ministerul Economiei, Claudiu Nasui pentru a discuta despre lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, pe care se află și Turcia.

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia: Bebeluș de 9 luni închis după gratii cu mama sa într-o celulă de carantină

Yasemin Melizci, în vârstă de 29 de ani, împreună cu soțul ei sunt închiși după gratii sub acuzații de apartenență la mișcarea Gülen, pentru că au folosit aplicației de mesagerie ByLock.

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Turcia: Un tată a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă pentru a implini visului copiiilor

Un tată a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă, în curtea casei pentru copiii lui.

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește înBucurești și care a vrut să roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

Un turc din Istanbul răpit de securitate s-a întors după 5 zile: “M-au torturat”

Un bărbat răpit s-a întors acasă, pe 26 ianuarie, după cinci zile de la dispariție.