vineri, aprilie 8, 2022

EuroImpact – Impactul şi rezultatele politicii de coeziune în România.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a afirmat luni că îşi propune ca în restul de mandat care i-a mai rămas să aibă un dialog permanent cu Guvernul României, pentru a încerca să contribuie la îmbunătăţirea unor lucruri, precum calitatea slabă a infrastructurii din ţara noastră.

„În propun ca în restul de mandat care mi-a mai rămas – deja se fac patru ani de când am fost învestită comisar european – să am acest dialog permanent cu Guvernul României, cu autorităţile naţionale, mai ales că avem de la 1 ianuarie Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene. Voi fi un susţinător al unei Preşedinţii de succes şi mă angajez ca, în această perioadă care a mai rămas, să încercăm să îmbunătăţim lucrurile care sunt de îmbunătăţit. De pildă, calitatea slabă a infrastructurii o cunoaştem cu toţii, este o situaţie resimţită de către toţi cetăţenii. Această calitate slabă limitează perspectivele de creştere economică pentru România, în special în sectoarele de transporturi, mediu şi energie, şi, tocmai de aceea, de fiecare dată, discut cu autorităţile să urgenteze proiectele în domeniu”, a declarat Corina Creţu.

foto 2 corina cretu euroimpact
Comisarul european a vorbit şi despre investiţiile europene în domeniul deşeurilor. „S-au închis 299 de depozite de deşeuri. Din păcate, singura condiţionalitate ex-ante neîndeplinită la această oră de către România se referă la acest domeniu al deşeurilor”

Oficialul european a precizat că, în ultima perioadă, au fost intensificate eforturile de identificare şi de aplicare a măsurilor necesare creşterii gradului de utilizare a fondurilor UE şi a calităţii proiectelor de finanţare.

„A venit timpul să încurajăm mai mult iniţiativele regionale şi actorii regionali să vină cu propuneri de proiecte pentru dezvoltarea propriilor zone administrative”, a spus Corina Creţu.

De asemenea, ea a subliniat că, în perioada 2007-2013, au fost sprijinite, în România, 14.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, fapt care a generat 51.000 de noi locuri de muncă.

„Putem spune practic că fondurile europene au minimizat efectele crizei economice şi Politica de Coeziune a lucrat pentru modernizarea economiei. 2.000 de proiecte de cercetare şi dezvoltare au fost sprijinite în perioada 2007-2013. Politica de Coeziune a ajutat, de asemenea, cetăţenii de rând, pentru că 40.000 de apartamente au beneficiat de investiţii în eficienţa energetică”, a arătat Corina Creţu.

Comisarul european a vorbit şi despre investiţiile europene în domeniul deşeurilor. „S-au închis 299 de depozite de deşeuri. Din păcate, singura condiţionalitate ex-ante neîndeplinită la această oră de către România se referă la acest domeniu al deşeurilor (…). România a fost sancţionată de Curtea Europeană de Justiţie şi cred că trebuie să accelerăm îndeplinirea acestei condiţionalităţi ex-ante, pentru că plătim în fiecare zi sancţiuni la Curtea Europeană de Justiţie”, a afirmat Corina Creţu.Potrivit comisarului european, Politica de Coeziune a investit şi în infrastructura de transport.

„În ciuda, sigur, alarmelor pe care le-am tras în legătură cu proiectele majore de transport, Politica de Coeziune a investit masiv în infrastructura de transport, mai ales în drumuri judeţene. De asemenea, în infrastructura educaţională şi de sănătate – 2.488 de şcoli au internet datorită fondurilor europene în ultimii zece ani; au fost modernizate 100 de policlinici şi spitale (…). Referindu-mă la sistemul sanitar, am aprobat cu puţin timp în urmă modificarea Programului Operaţional Regional (…). Prin această modificare (…), prin care am alocat 73 de milioane de euro pentru achiziţionarea de ambulanţe în toată ţara, serviciile medicale – sper – vor fi mult mai bune”, a mai spus Corina Creţu.

 


 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.