miercuri, aprilie 24, 2024

Erori în derulare : erori în sistemul electronic pentru schimbul de date la MMSC

Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a constatat, în urma unei analize interne, importante nereguli în ceea ce privește sistemul electronic pentru schimbul de date privind transferurile internaționale de deșeuri, potrivit unui comunicat al ministerului.

Mai exact, este vorba de „importante nereguli cu privire la modul de achiziție, dezvoltare, exploatare precum și la recepția echipamentelor și a programelor informatice proiectului LIFE10/ENV/RO726 ” Stabilirea unui sistem electronic pentru schimbul de date privind transferurile de deșeuri’ (acronym LIFE = ELSYS)”, se arată în comunicat.

Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu cinci ani (27 septembrie 2011) între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice de la acea vreme și Comisia Europeană.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.198.926 euro, 50% din costuri fiind suportate de Comisia Europeană, iar restul sumei, din bugetul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în calitate de beneficiar-coordonator pentru achizițiile care intră în sarcina M.M.S.C.

Prin proiect, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice,MMSC împreună cu un consultant român cu personalitate juridică, partener în proiect, a dezvoltat sistemul ELSYS ca soluție digitală la Regulamentul 1013/2006 privind înregistrarea datelor și instrumentarea notificărilor în cazul transferurilor internaționale de deșeuri. Ca urmare a constatărilor Corpului de Control MMAP, au fost sesizate instituțiile abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice, se mai precizează în comunicat.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org