duminică, decembrie 27, 2020

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”


Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,relatează Duvar English.

„Nu ne vedem nicăieri altundeva decât în ​​Europa. Ne gândim să ne construim viitorul împreună cu Europa.Vrem să fim într-o cooperare mai puternică cu prietenii și aliații noștri”, a declarat Erdoğan, pe 21 noiembrie.

Erdoğan a cerut Uniunii Europene să „își respecte promisiunile, să nu discrimineze și cel puțin să nu fie un instrument de ostilitate explicită împotriva Turciei”.

Președintele turc a menționat că Ankara dorește să își folosească activ „relațiile aliate și îndelungate” cu Washingtonul pentru a rezolva problemele regionale și globale.

În timp ce președintele turc s-a bucurat de legături strânse cu președintele american Donald Trump, au existat tensiuni între cele două țări din cauza mai multor probleme.

Achiziționarea de către Turcia a unui sistem rus de apărare S-400 a creat tensiuni cu Washingtonul. De asemenea, Ankara a protestat împotriva refuzului SUA de a-l extrada pe clericul islamic Fethullah Gülen, pe care îl acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.