vineri, aprilie 8, 2022

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”


Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,relatează Duvar English.

„Nu ne vedem nicăieri altundeva decât în ​​Europa. Ne gândim să ne construim viitorul împreună cu Europa.Vrem să fim într-o cooperare mai puternică cu prietenii și aliații noștri”, a declarat Erdoğan, pe 21 noiembrie.

Erdoğan a cerut Uniunii Europene să „își respecte promisiunile, să nu discrimineze și cel puțin să nu fie un instrument de ostilitate explicită împotriva Turciei”.

Președintele turc a menționat că Ankara dorește să își folosească activ „relațiile aliate și îndelungate” cu Washingtonul pentru a rezolva problemele regionale și globale.

În timp ce președintele turc s-a bucurat de legături strânse cu președintele american Donald Trump, au existat tensiuni între cele două țări din cauza mai multor probleme.

Achiziționarea de către Turcia a unui sistem rus de apărare S-400 a creat tensiuni cu Washingtonul. De asemenea, Ankara a protestat împotriva refuzului SUA de a-l extrada pe clericul islamic Fethullah Gülen, pe care îl acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.