joi, aprilie 7, 2022

Erdogan din Turcia reduce TVA-ul la alimentele de bază, pe măsură ce inflația crește


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a redus, sâmbătă, impozitul pe vânzări la produsele lactate, fructele, legumele și alte produse alimentare de bază de la 8% la 1%, în condițiile în care inflația a urcat la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, conform Duvar English.

Decizia, publicată în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare pe 14 februarie și include produse de bază precum făină, orez, paste, carne, pește, ceai, cafea, apă, lapte și produse lactate, brânză, ouă, uleiuri, zahăr, fructe, legume, nuci și leguminoase.

„În cadrul Programului nostru de simplificare a sistemului de TVA, reducem TVA (taxa pe valoarea adăugată) pentru produsele alimentare de bază de la 8% la 1%. Combaterea inflației necesită o determinare totală, credință și sacrificiu. Toate aceste reduceri vor ajuta în lupta noastră împotriva inflației”, a declarat Erdoğan, pe 12 februarie.

Inflația a atins 48,69% în ianuarie, cel mai înalt nivel de când partidul lui Erdogan a ajuns la putere în urmă cu două decenii.

În acest weekend sunt planificate proteste în Turcia din cauza scăderii puterii de cumpărare.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.