luni, februarie 19, 2024

Erdogan din Turcia reduce TVA-ul la alimentele de bază, pe măsură ce inflația crește


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a redus, sâmbătă, impozitul pe vânzări la produsele lactate, fructele, legumele și alte produse alimentare de bază de la 8% la 1%, în condițiile în care inflația a urcat la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, conform Duvar English.

Decizia, publicată în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare pe 14 februarie și include produse de bază precum făină, orez, paste, carne, pește, ceai, cafea, apă, lapte și produse lactate, brânză, ouă, uleiuri, zahăr, fructe, legume, nuci și leguminoase.

„În cadrul Programului nostru de simplificare a sistemului de TVA, reducem TVA (taxa pe valoarea adăugată) pentru produsele alimentare de bază de la 8% la 1%. Combaterea inflației necesită o determinare totală, credință și sacrificiu. Toate aceste reduceri vor ajuta în lupta noastră împotriva inflației”, a declarat Erdoğan, pe 12 februarie.

Inflația a atins 48,69% în ianuarie, cel mai înalt nivel de când partidul lui Erdogan a ajuns la putere în urmă cu două decenii.

În acest weekend sunt planificate proteste în Turcia din cauza scăderii puterii de cumpărare.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.