miercuri, iunie 19, 2024

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

O revistă din Germania l-a portretizat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan ca „Piroman”, pe coperta ultimului său număr, conform Stockholm Center for Freedom.

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Stern a publicat joi un dosar de 10 pagini despre Turcia, care include o serie extinsă de analize politice despre Erdogan și viitoarelor alegeri, argumentând că președintele luptă să rămână la putere și dorește să-și consolideze poziția de „făcător de probleme” și „provocator”, atât la nivel național, cât și internațional, prin stocarea conflictelor din Turcia, Siria și Germania.

„Se știe că el vrea să-și folosească influența asupra turcilor din Germania în viitoarea campanie electorală. De asemenea, vrea să rămână un provocator și un piroman atât la nivel național, cât și internațional”, susține redactorul șef al Stern, Gregor Peter Schmitz.

Revista l-a definit pe Erdoğan ca fiind o figură care poate ridica și calma conflicte pe arena internațională atunci când este necesar și ca un „jucator” care poate folosi anumite situații în avantajul său.

„[Erdogan] negociază cu [președintele rus Vladimir] Putin și Occidentul, disprețuind NATO și declanșând un război în Siria”, afirmă Stern.

Presa britanică: „Dictatură totală”

Articolul din Stern cu privire la Turcia vine la o săptămână după ce principala revista britanică, The Economist l-a prezentat pe coperta sa pe Erdoğan, argumentând că Turcia este în pragul dezastrului și că comportamentul lui Erdogan la apropierea alegerilor „ar putea împinge ceea ce este o democrație profund viciată într-o dictatură în toată regula.”

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.