duminică, februarie 25, 2024

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

O revistă din Germania l-a portretizat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan ca „Piroman”, pe coperta ultimului său număr, conform Stockholm Center for Freedom.

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Stern a publicat joi un dosar de 10 pagini despre Turcia, care include o serie extinsă de analize politice despre Erdogan și viitoarelor alegeri, argumentând că președintele luptă să rămână la putere și dorește să-și consolideze poziția de „făcător de probleme” și „provocator”, atât la nivel național, cât și internațional, prin stocarea conflictelor din Turcia, Siria și Germania.

„Se știe că el vrea să-și folosească influența asupra turcilor din Germania în viitoarea campanie electorală. De asemenea, vrea să rămână un provocator și un piroman atât la nivel național, cât și internațional”, susține redactorul șef al Stern, Gregor Peter Schmitz.

Revista l-a definit pe Erdoğan ca fiind o figură care poate ridica și calma conflicte pe arena internațională atunci când este necesar și ca un „jucator” care poate folosi anumite situații în avantajul său.

„[Erdogan] negociază cu [președintele rus Vladimir] Putin și Occidentul, disprețuind NATO și declanșând un război în Siria”, afirmă Stern.

Presa britanică: „Dictatură totală”

Articolul din Stern cu privire la Turcia vine la o săptămână după ce principala revista britanică, The Economist l-a prezentat pe coperta sa pe Erdoğan, argumentând că Turcia este în pragul dezastrului și că comportamentul lui Erdogan la apropierea alegerilor „ar putea împinge ceea ce este o democrație profund viciată într-o dictatură în toată regula.”

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.