vineri, martie 24, 2023

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

O revistă din Germania l-a portretizat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan ca „Piroman”, pe coperta ultimului său număr, conform Stockholm Center for Freedom.

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Stern a publicat joi un dosar de 10 pagini despre Turcia, care include o serie extinsă de analize politice despre Erdogan și viitoarelor alegeri, argumentând că președintele luptă să rămână la putere și dorește să-și consolideze poziția de „făcător de probleme” și „provocator”, atât la nivel național, cât și internațional, prin stocarea conflictelor din Turcia, Siria și Germania.

„Se știe că el vrea să-și folosească influența asupra turcilor din Germania în viitoarea campanie electorală. De asemenea, vrea să rămână un provocator și un piroman atât la nivel național, cât și internațional”, susține redactorul șef al Stern, Gregor Peter Schmitz.

Revista l-a definit pe Erdoğan ca fiind o figură care poate ridica și calma conflicte pe arena internațională atunci când este necesar și ca un „jucator” care poate folosi anumite situații în avantajul său.

„[Erdogan] negociază cu [președintele rus Vladimir] Putin și Occidentul, disprețuind NATO și declanșând un război în Siria”, afirmă Stern.

Presa britanică: „Dictatură totală”

Articolul din Stern cu privire la Turcia vine la o săptămână după ce principala revista britanică, The Economist l-a prezentat pe coperta sa pe Erdoğan, argumentând că Turcia este în pragul dezastrului și că comportamentul lui Erdogan la apropierea alegerilor „ar putea împinge ceea ce este o democrație profund viciată într-o dictatură în toată regula.”

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...