duminică, aprilie 10, 2022

Erdoğan a devenit șeful celui mai mare operator de internet și platforme digitale din Turcia

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a câștigat controlul administrativ asupra celui mai mare operator GSM din Turcia, Turkcell, în urma voturilor din 21 octombrie, ale consiliului de administrație al gigantului telecomunicațiilor, conform Ahval News.

Fondul suveran de investiţii al Turciei, condus de Erdogan, a convenit cu Çukurova Holding, Ziraat Bank, de stat, compania suedeză de telecomunicații Telia și LetterOne, cu sediul în Luxemburg, să achiziționeze 26,2 la sută din Turkcell și a devenit acționarul de control al companiei. 

În plus, fondul a câștigat dreptul de a numi cinci din nouă membri ai consiliului pentru companie, datorită acțiunilor privilegiate de 15%.

Mizele LetterOne au crescut între timp la 24,8 la sută de la 13,2 la sută, în timp ce Telia urmează să vândă acțiunea indirectă de 24,02 la sută către TVF pentru 530 milioane de dolari. Telia și Çukurova Holding, care sunt printre membrii fondatori și cei mai mari acționari ai Turkcell de la înființarea sa în 1994, părăsesc compania după 26 de ani.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.