joi, decembrie 3, 2020

Erdoğan a devenit șeful celui mai mare operator de internet și platforme digitale din Turcia

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a câștigat controlul administrativ asupra celui mai mare operator GSM din Turcia, Turkcell, în urma voturilor din 21 octombrie, ale consiliului de administrație al gigantului telecomunicațiilor, conform Ahval News.

Fondul suveran de investiţii al Turciei, condus de Erdogan, a convenit cu Çukurova Holding, Ziraat Bank, de stat, compania suedeză de telecomunicații Telia și LetterOne, cu sediul în Luxemburg, să achiziționeze 26,2 la sută din Turkcell și a devenit acționarul de control al companiei. 

În plus, fondul a câștigat dreptul de a numi cinci din nouă membri ai consiliului pentru companie, datorită acțiunilor privilegiate de 15%.

Mizele LetterOne au crescut între timp la 24,8 la sută de la 13,2 la sută, în timp ce Telia urmează să vândă acțiunea indirectă de 24,02 la sută către TVF pentru 530 milioane de dolari. Telia și Çukurova Holding, care sunt printre membrii fondatori și cei mai mari acționari ai Turkcell de la înființarea sa în 1994, părăsesc compania după 26 de ani.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

Turcia: Lucrătorii din domeniul sănătății vor începe să primească vaccinul împotriva COVID-19

Lucrătorii din domeniul sănătății din Turcia vor primi un vaccin contra COVID-19, produs în China, începând cu 11 decembrie.

Noi măsuri contra COVID-19: Erdogan a anunțat carantină la sfârșitul săptămânii

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat noile măsuri contra coronavirus, care include și o carantină completă în weekend, începând de vineri seară până luni dimineață, relatează Daily Sabah.

1 decembrie,102 de ani de la Marea Unire. Cum serbează românii în pandemie

În urmă cu 102, Adunarea Naţională a Românilor a fost convocată la Alba-iulia, pentru a finaliza hotărârea de unire a tuturor românilor din Transilvania, Banat, Basarabia și Bucovina.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.

Medicamente false pentru COVID-19 circulă în Turcia

O companie farmaceutică din California a tras un semnal de alarmă asupra medicamentelor care pretind că sunt pentru COVID-19.

10.000 de cărți și 1.000 de tablete pentru elevii defavorizați: “Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,,

Lumina Instituții de Învățământ din România demarează campania ,,Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,, pentru a ajuta elevi defavorizați din zonele rurale.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.