luni, aprilie 11, 2022

Ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro

Premierul Mihai Tudose i-a felicitat, vineri, pe tinerii participanți la ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro, subliniind că abordarea nouă propusă de aceștia poate duce la schimbarea paradigmei în care guvernanți au stat în ultimii 27 de ani.

„Felicitări și vă mulțumesc mult de tot în numele meu și al Guvernului pentru faptul că ați ales să vă petreceți vacanța de vară, efectiv ajutându-ne pe noi să înțelegem că este și o altă abordare asupra problemelor cu care ne confruntăm zilnic. Numai așa putem ieși din paradigma în care am stat în ultimii 27 de ani. Făcând același lucru și așteptându-ne la rezultate diferite nu merge. (…) Am găsit și azi pe scaun două proiecte făcute de doi dintre dumneavoastră. Și vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru și vreau să vă asigur că proiectele vor fi implementate. Și pe cei doi colegi i-aș ruga sau le-aș face o ofertă de angajare la Guvern, să le și implementeze. (…) Trebuie să facem altceva și dumneavoastră ne-ați ajutat nu numai prin aceste două proiecte concrete, ci și prin întrebările pe care le-ați pus, am aflat de la colegi că ați fost foarte curioși, punând întrebări și dând foarte multe soluții. (…) Am rugat toți colegii ca atunci când soluțiile dumneavoastră vor fi implementate să vă comunice personal că ceea ce ați spus dumneavoastră deja funcționează”, a declarat Mihai Tudose, vineri, la Palatul Victoria, în cuvântul său adresat tinerilor care au participat la ediția a V-a programului de Internship guvernamental, ediția 2017.

„Alaltăieri, miercuri, am trecut prin Guvern Legea Internshipului, un cadru mai consistent al acestei activități. Am speranța că întâlnirea de la anul va fi într-o sală mult mai mare, undeva unde să încapă 300-500 de tineri colegi. Și, de asemenea, lângă promoția de anul viitor aș fi onorat să fiți cât mai mulți dintre dumneavoastră”, a spus Tudose.

„Broșura își propune să prezinte într-un limbaj accesibil tuturor rolul și modul de funcționare al instituțiilor din cadrul administrației publice centrale. În susținerea ghidului, va fi lansată, în zilele următoare, platforma online info.gov.ro și va fi demarată o campanie de promovare pe rețelele de social media, un demers care are scopul să facă mai accesibile cetățenilor mecanismele de funcționare a aparatului guvernamental”, se arată în comunicat.Un alt proiect realizat de interni este „o aplicație web internă ‘aviz.gov.ro'” prin care se propune un sistem de semnalizare a avizelor în timp real. „Aviz.gov.ro este o aplicație web internă, care semnalizează, în timp real, avizele pe care le au proiectele de acte normative elaborate de ministere și care urmează să fie introduse spre adoptare în ședința Guvernului. Instituțiile din administrația centrală se pot conecta la această platformă internă și pot avea disponibile atât proiectele de acte normative supuse avizării, cât și variantele lor propuse inițial. Pentru a gestiona într-un mod eficient fluxul de date, aplicația folosește doar titlul proiectului de act normativ. Interfața este una simplă și ușor de folosit, deoarece nu sunt necesare semnături electronice sau încărcări de documente. Acest sistem reprezintă o evidență în timp real a proiectelor de acte normative, o hartă virtuală a legislației în curs de avizare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un proiect realizat tot în zona de IT de tinerii din programul de Internship este „catalogul paginilor de Internet din administrația publică”.

Programul oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a s-a derulat în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și a oferit unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administrației publice centrale.

„Este o platformă de centralizare a paginilor web din administrația publică. Prin doar trei etape, această aplicație colectează informații și oferă statistici despre performanțele SEO ale acestor pagini web. (…) Proiectul are scopul să ofere cetățenilor o imagine de ansamblu asupra informațiilor prezentate de către administrația publică în spațiul web, iar organizațiile non-guvernamentale să primească date deschise privind instituțiile înscrise. De asemenea, instituțiile vor primi feedback pentru performanțele SEO ale acestor pagini”, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, tinerii au realizat, împreună cu coordonatorii programului, și alte proiecte, între care: simularea unei ședințe de Guvern transmisă live pe pagina de Facebook a programului, organizarea unei campanii caritabile de donare de cărți pentru biblioteca școlii din Săbăreni (Giurgiu), organizarea unor dezbateri despre preluarea de către România a Președinției Consiliului UE.


 

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.