20.5 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro

Premierul Mihai Tudose i-a felicitat, vineri, pe tinerii participanți la ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro, subliniind că abordarea nouă propusă de aceștia poate duce la schimbarea paradigmei în care guvernanți au stat în ultimii 27 de ani.

„Felicitări și vă mulțumesc mult de tot în numele meu și al Guvernului pentru faptul că ați ales să vă petreceți vacanța de vară, efectiv ajutându-ne pe noi să înțelegem că este și o altă abordare asupra problemelor cu care ne confruntăm zilnic. Numai așa putem ieși din paradigma în care am stat în ultimii 27 de ani. Făcând același lucru și așteptându-ne la rezultate diferite nu merge. (…) Am găsit și azi pe scaun două proiecte făcute de doi dintre dumneavoastră. Și vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru și vreau să vă asigur că proiectele vor fi implementate. Și pe cei doi colegi i-aș ruga sau le-aș face o ofertă de angajare la Guvern, să le și implementeze. (…) Trebuie să facem altceva și dumneavoastră ne-ați ajutat nu numai prin aceste două proiecte concrete, ci și prin întrebările pe care le-ați pus, am aflat de la colegi că ați fost foarte curioși, punând întrebări și dând foarte multe soluții. (…) Am rugat toți colegii ca atunci când soluțiile dumneavoastră vor fi implementate să vă comunice personal că ceea ce ați spus dumneavoastră deja funcționează”, a declarat Mihai Tudose, vineri, la Palatul Victoria, în cuvântul său adresat tinerilor care au participat la ediția a V-a programului de Internship guvernamental, ediția 2017.

„Alaltăieri, miercuri, am trecut prin Guvern Legea Internshipului, un cadru mai consistent al acestei activități. Am speranța că întâlnirea de la anul va fi într-o sală mult mai mare, undeva unde să încapă 300-500 de tineri colegi. Și, de asemenea, lângă promoția de anul viitor aș fi onorat să fiți cât mai mulți dintre dumneavoastră”, a spus Tudose.

„Broșura își propune să prezinte într-un limbaj accesibil tuturor rolul și modul de funcționare al instituțiilor din cadrul administrației publice centrale. În susținerea ghidului, va fi lansată, în zilele următoare, platforma online info.gov.ro și va fi demarată o campanie de promovare pe rețelele de social media, un demers care are scopul să facă mai accesibile cetățenilor mecanismele de funcționare a aparatului guvernamental”, se arată în comunicat.Un alt proiect realizat de interni este „o aplicație web internă ‘aviz.gov.ro'” prin care se propune un sistem de semnalizare a avizelor în timp real. „Aviz.gov.ro este o aplicație web internă, care semnalizează, în timp real, avizele pe care le au proiectele de acte normative elaborate de ministere și care urmează să fie introduse spre adoptare în ședința Guvernului. Instituțiile din administrația centrală se pot conecta la această platformă internă și pot avea disponibile atât proiectele de acte normative supuse avizării, cât și variantele lor propuse inițial. Pentru a gestiona într-un mod eficient fluxul de date, aplicația folosește doar titlul proiectului de act normativ. Interfața este una simplă și ușor de folosit, deoarece nu sunt necesare semnături electronice sau încărcări de documente. Acest sistem reprezintă o evidență în timp real a proiectelor de acte normative, o hartă virtuală a legislației în curs de avizare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un proiect realizat tot în zona de IT de tinerii din programul de Internship este „catalogul paginilor de Internet din administrația publică”.

Programul oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a s-a derulat în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și a oferit unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administrației publice centrale.

„Este o platformă de centralizare a paginilor web din administrația publică. Prin doar trei etape, această aplicație colectează informații și oferă statistici despre performanțele SEO ale acestor pagini web. (…) Proiectul are scopul să ofere cetățenilor o imagine de ansamblu asupra informațiilor prezentate de către administrația publică în spațiul web, iar organizațiile non-guvernamentale să primească date deschise privind instituțiile înscrise. De asemenea, instituțiile vor primi feedback pentru performanțele SEO ale acestor pagini”, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, tinerii au realizat, împreună cu coordonatorii programului, și alte proiecte, între care: simularea unei ședințe de Guvern transmisă live pe pagina de Facebook a programului, organizarea unei campanii caritabile de donare de cărți pentru biblioteca școlii din Săbăreni (Giurgiu), organizarea unor dezbateri despre preluarea de către România a Președinției Consiliului UE.


 

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.