marți, mai 28, 2024

Ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro

Premierul Mihai Tudose i-a felicitat, vineri, pe tinerii participanți la ediția 2017 a programului Internship.Gov.Ro, subliniind că abordarea nouă propusă de aceștia poate duce la schimbarea paradigmei în care guvernanți au stat în ultimii 27 de ani.

„Felicitări și vă mulțumesc mult de tot în numele meu și al Guvernului pentru faptul că ați ales să vă petreceți vacanța de vară, efectiv ajutându-ne pe noi să înțelegem că este și o altă abordare asupra problemelor cu care ne confruntăm zilnic. Numai așa putem ieși din paradigma în care am stat în ultimii 27 de ani. Făcând același lucru și așteptându-ne la rezultate diferite nu merge. (…) Am găsit și azi pe scaun două proiecte făcute de doi dintre dumneavoastră. Și vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru și vreau să vă asigur că proiectele vor fi implementate. Și pe cei doi colegi i-aș ruga sau le-aș face o ofertă de angajare la Guvern, să le și implementeze. (…) Trebuie să facem altceva și dumneavoastră ne-ați ajutat nu numai prin aceste două proiecte concrete, ci și prin întrebările pe care le-ați pus, am aflat de la colegi că ați fost foarte curioși, punând întrebări și dând foarte multe soluții. (…) Am rugat toți colegii ca atunci când soluțiile dumneavoastră vor fi implementate să vă comunice personal că ceea ce ați spus dumneavoastră deja funcționează”, a declarat Mihai Tudose, vineri, la Palatul Victoria, în cuvântul său adresat tinerilor care au participat la ediția a V-a programului de Internship guvernamental, ediția 2017.

„Alaltăieri, miercuri, am trecut prin Guvern Legea Internshipului, un cadru mai consistent al acestei activități. Am speranța că întâlnirea de la anul va fi într-o sală mult mai mare, undeva unde să încapă 300-500 de tineri colegi. Și, de asemenea, lângă promoția de anul viitor aș fi onorat să fiți cât mai mulți dintre dumneavoastră”, a spus Tudose.

„Broșura își propune să prezinte într-un limbaj accesibil tuturor rolul și modul de funcționare al instituțiilor din cadrul administrației publice centrale. În susținerea ghidului, va fi lansată, în zilele următoare, platforma online info.gov.ro și va fi demarată o campanie de promovare pe rețelele de social media, un demers care are scopul să facă mai accesibile cetățenilor mecanismele de funcționare a aparatului guvernamental”, se arată în comunicat.Un alt proiect realizat de interni este „o aplicație web internă ‘aviz.gov.ro'” prin care se propune un sistem de semnalizare a avizelor în timp real. „Aviz.gov.ro este o aplicație web internă, care semnalizează, în timp real, avizele pe care le au proiectele de acte normative elaborate de ministere și care urmează să fie introduse spre adoptare în ședința Guvernului. Instituțiile din administrația centrală se pot conecta la această platformă internă și pot avea disponibile atât proiectele de acte normative supuse avizării, cât și variantele lor propuse inițial. Pentru a gestiona într-un mod eficient fluxul de date, aplicația folosește doar titlul proiectului de act normativ. Interfața este una simplă și ușor de folosit, deoarece nu sunt necesare semnături electronice sau încărcări de documente. Acest sistem reprezintă o evidență în timp real a proiectelor de acte normative, o hartă virtuală a legislației în curs de avizare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un proiect realizat tot în zona de IT de tinerii din programul de Internship este „catalogul paginilor de Internet din administrația publică”.

Programul oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a s-a derulat în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și a oferit unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administrației publice centrale.

„Este o platformă de centralizare a paginilor web din administrația publică. Prin doar trei etape, această aplicație colectează informații și oferă statistici despre performanțele SEO ale acestor pagini web. (…) Proiectul are scopul să ofere cetățenilor o imagine de ansamblu asupra informațiilor prezentate de către administrația publică în spațiul web, iar organizațiile non-guvernamentale să primească date deschise privind instituțiile înscrise. De asemenea, instituțiile vor primi feedback pentru performanțele SEO ale acestor pagini”, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, tinerii au realizat, împreună cu coordonatorii programului, și alte proiecte, între care: simularea unei ședințe de Guvern transmisă live pe pagina de Facebook a programului, organizarea unei campanii caritabile de donare de cărți pentru biblioteca școlii din Săbăreni (Giurgiu), organizarea unor dezbateri despre preluarea de către România a Președinției Consiliului UE.


 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.