19.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Două cazuri de violență cutremurătoare în Turcia: Casieră bătută și mușamalizarea uciderii unei femei

Două cazuri de violență contra femeilor au fost înregistrate pe 1 septembrie, care semnalizează importanța Convenției de la Istanbul pentru  Turcia, relatează presa turcească.

O femeie a postat pe contul său de Twitter un videoclip în care se vede cum o casieră, colegă a ei, era bătută de un client.

„Solicităm arestarea făptuitorului și punerea în aplicare a Convenției de la Istanbul în incidentul care implică violență masculină în piața Sancaktepe Hakmar din Istanbul” a scris femeia alăturat  imaginii.

Uciderea mușamalizată

Un alt caz de violență a fost uciderea lui Dilan Toptaș, din provincia sud-estică Van, care a fost  împușcată în mașină de un gardian de închisoare care a fost identificat doar sub inițialele de  H.İ.S..

În urma crimei, H.İ.S. a înscenat un accident rutier în mod deliberat în încercarea de a mușamaliza  crima. Poliția a ajuns la locul accidentului și l-a arestat pe bărbat sub acuzația de crimă. În urma raportului de autopsie s-a dovedit :  cauza morții lui Toptaș a fost un glonț în cap.

Bărbatul și-a avariat mașina pentru a părea că moartea femeii a fost un accident.

Oficial, „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, numită pe scurt și Convenția de la Istanbul, este un element cheie al legislației care protejează femeile împotriva violenței domestice din Turcia.

Partidul de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP) are în vedere retragerea din tratatul internațional, o perspectivă care a alimentat protestele la nivel național, dezbaterile publice și chiar dezbinări din cercurile mai conservatoare.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.