marți, aprilie 13, 2021

Două cazuri de violență cutremurătoare în Turcia: Casieră bătută și mușamalizarea uciderii unei femei

Două cazuri de violență contra femeilor au fost înregistrate pe 1 septembrie, care semnalizează importanța Convenției de la Istanbul pentru  Turcia, relatează presa turcească.

O femeie a postat pe contul său de Twitter un videoclip în care se vede cum o casieră, colegă a ei, era bătută de un client.

„Solicităm arestarea făptuitorului și punerea în aplicare a Convenției de la Istanbul în incidentul care implică violență masculină în piața Sancaktepe Hakmar din Istanbul” a scris femeia alăturat  imaginii.

Uciderea mușamalizată

Un alt caz de violență a fost uciderea lui Dilan Toptaș, din provincia sud-estică Van, care a fost  împușcată în mașină de un gardian de închisoare care a fost identificat doar sub inițialele de  H.İ.S..

În urma crimei, H.İ.S. a înscenat un accident rutier în mod deliberat în încercarea de a mușamaliza  crima. Poliția a ajuns la locul accidentului și l-a arestat pe bărbat sub acuzația de crimă. În urma raportului de autopsie s-a dovedit :  cauza morții lui Toptaș a fost un glonț în cap.

Bărbatul și-a avariat mașina pentru a părea că moartea femeii a fost un accident.

Oficial, „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, numită pe scurt și Convenția de la Istanbul, este un element cheie al legislației care protejează femeile împotriva violenței domestice din Turcia.

Partidul de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP) are în vedere retragerea din tratatul internațional, o perspectivă care a alimentat protestele la nivel național, dezbaterile publice și chiar dezbinări din cercurile mai conservatoare.

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.