vineri, aprilie 19, 2024

Dezvăluiri incendiare în lumea sportului.Raportul Mc Laren.

Peste 1.000 de sportivi ruși, care au concurat în discipline de vară, iarnă și paralimpice, au fost implicați sau au beneficiat de o conspirație instituțională pentru a ascunde teste antidoping pozitive, dezvăluie raportul final dat publicității vineri, la Londra, de juristul canadian Richard McLaren.

Peste 1.000 de sportivi au beneficiat de sistemul de dopaj instituționalizat din Rusia, dezvăluie raportul McLaren

 

Există „dovezi puternice” privind existența unui dopaj instituționalizat în Rusia, între 2011 și 2015, care a vizat mai mult de 30 de discipline sportive, inclusiv fotbalul, potrivit documentului realizat la solicitarea Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

„Putem confirma ceea ce am anunțat în primul raport: o acoperire care a început în 2011 și a continuat până la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. O acoperire care a evoluat la niveluri fără precedent”, a declarat Richard McLaren, cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc în capitala britanică.

 „O conspirație instituțională a fost pusă în aplicare atât pentru sporturile de iarnă cât și pentru cele de vară, cu participarea Ministerului Sportului și a unor servicii precum Agenția rusă antidoping (RUSADA), a laboratorului antidoping de la Moscova, alături de FSB (serviciile secrete) pentru manipularea controalelor antidoping”, a explicat juristul canadian.

McLaren a adăugat că există „probe care dovedesc că peste 500 de teste pozitive au fost raportate ca negative”, unele dintre aceste vizând „atleți binecunoscuți, de nivel înalt”, cărora „le-au fost falsificate în mod automat rezultatele pozitive”.

 

 Oficialul canadian a mai precizat că Rusia a cucerit 24 de medalii de aur, 26 de argint și 36 de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra și niciun sportiv rus nu a fost depistat pozitiv. „Totuși, echipa rusă a corupt Jocurile de la Londra la o scară fără precedent, amploare care nu va fi probabil niciodată stabilită complet”, a mai spus McLaren. „Peste 1.000 de sportivi ruși participanți la discipline de vară, iarnă sau paralimpice au fost implicați sau au beneficiat de aceste manipulări, pentru a se sustrage controalelor pozitive. (…) Timp de câțiva ani, competițiile sportive au fost, fără să se știe, deturnate de ruși. Antrenori și sportivi au jucat pe un teren inegal. Amatorii de sport și spectatorii au fost înșelați și a sosit timpul ca acest lucru să se oprească”, a adăugat juristul canadian.

Raportul dezvăluie, între altele, existența unei tehnici de schimbare a eșantioanelor de urină la Soci a devenit o practică regulată la laboratorul de la Moscova, care s-a ocupat de sportivii de elită. Documentul susține, totodată, că există dovezi privind manipularea probelor de urină în cazul a 12 medaliați ruși de la JO 2014.

 Raportul inițial, dat publicității în luna iulie de Richard McLaren, a relevat faptul că Rusia a disimulat teste pozitive de dopaj în numeroase sporturi, înaintea Jocurilor de la Soci și a condus, în final, la o interdicție de participare pentru mai mult de 100 de sportivi ruși, majoritatea atleți, la JO de vară de la Rio.

https://ca.sports.yahoo.com/photos/richard-mclaren-appointed-world-anti-doping-agency-head-photo-041635762.html

 http://www.lequipe.fr/Tous-sports/Actualites/Dopage-russe-l-iaaf-remercie-richard-mclaren-pour-son-travail/758154

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.