marți, octombrie 15, 2024

Spionajul s-a realizat în Turcia „în mod oficial” prin imamii şi consilierii de cult (DIB)

Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) au spionat populaţia în „mod oficial”. Exprimarea exactă pentru acest lucru ar fi acela că spionajul se făcea cu voie de la stăpânire, că era o activitate asumată.

După evenimentul din 15 Iulie, DIB, cu ajutorul imamilor sau consilierilor din afara Turciei, au fost spionaţi cetățeni turci din 38 de țări.

Activitatea de spionaj realizată sub formă de raport, este trimisă la aşa zisa „Comisie de Puci”.  (E vorba despre o comisie creată şi care totalizează informaţiile obţinute pe diferite căi şi care ar avea legătură reală sau imaginară, cu eveneimentele petrecute înainte de lovitura de stat avortată din 15 iulie 2015).

Întrebarea care se pune în mod firesc după dezvăluire caraterului „oficial” al spionării şi turnătoriei prin clerici în funcţiune este, cum vor fi priviţi acești imami care au lucrat ca angajații ai MIT (Seviciul de Informații din Turcia) de către autoritățile acelor țări?.

Din documentele trimise după 15 Iulie către „Consiliului de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM) a ieșit la iveală că imami și consilieri Diyanetului au spionat în 38 de țări cetățenii turci care sunt opozanți actualului guvern.

La a 9”a adunare a Consiliul Sinodal Islamic EuroAsia (9. Avrasya İslam Şûrası) organizată de către DIB la data de 11-14 Octombrie, s-au cerut rapoartele reprezentanților din afara țării pentru depunerea lor la „Comisia de Puci „a TBMM.

Sursa: https://www.welt.de/politik/ausland/article160132361/Tuerkische-Imame-spionieren-in-Deutschland-fuer-Erdogan.html

 

 

 

Violența împotriva femeilor. Vânzările de spray cu piper în Turcia au crescut

Vânzările de spray cu piper au crescut în Turcia în special după uciderea brutală a două tinere de 19 ani în Istanbul, conform presei turcești.

China: Plângere împotriva Turcia din cauza prețurilor vehiculelor electrice

China se confruntă cu presiuni comerciale tot mai mari la nivel mondial din cauza exporturilor sale în creștere de vehicule electrice, despre care multe țări susțin că sunt subvenționate puternic de Beijing pentru a-și susține economia în plină desfășurare.

Erdogan vizită în Albania și Serbia. Inaugurarea a Marii Moschei din Tirana, cea mai mare din Balcani

Erdogan urmează să inaugureze, joi, în Albania, Marea Moschee din Tirana. Cea mai mare moschee din Balcani, construcția finanțată de Turcia.

Cazurile îngrozitoare de femicid din Turcia. Erdogan promite înăsprirea legii

Violența împotriva femeilor este o crimă larg răspândită în Turcia - cu aproape 300 de femei ucise în acest an, însă partidul AKP, aflat la guvernare, nu vede siguranța femeilor ca o prioritate politică.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat unui om de știință turc de origine armeană

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat lui Daron Acemoglu, Simon Johnson și James A. Robinson.