sâmbătă, aprilie 1, 2023

Spionajul s-a realizat în Turcia „în mod oficial” prin imamii şi consilierii de cult (DIB)

Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) au spionat populaţia în „mod oficial”. Exprimarea exactă pentru acest lucru ar fi acela că spionajul se făcea cu voie de la stăpânire, că era o activitate asumată.

După evenimentul din 15 Iulie, DIB, cu ajutorul imamilor sau consilierilor din afara Turciei, au fost spionaţi cetățeni turci din 38 de țări.

Activitatea de spionaj realizată sub formă de raport, este trimisă la aşa zisa „Comisie de Puci”.  (E vorba despre o comisie creată şi care totalizează informaţiile obţinute pe diferite căi şi care ar avea legătură reală sau imaginară, cu eveneimentele petrecute înainte de lovitura de stat avortată din 15 iulie 2015).

Întrebarea care se pune în mod firesc după dezvăluire caraterului „oficial” al spionării şi turnătoriei prin clerici în funcţiune este, cum vor fi priviţi acești imami care au lucrat ca angajații ai MIT (Seviciul de Informații din Turcia) de către autoritățile acelor țări?.

Din documentele trimise după 15 Iulie către „Consiliului de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM) a ieșit la iveală că imami și consilieri Diyanetului au spionat în 38 de țări cetățenii turci care sunt opozanți actualului guvern.

La a 9”a adunare a Consiliul Sinodal Islamic EuroAsia (9. Avrasya İslam Şûrası) organizată de către DIB la data de 11-14 Octombrie, s-au cerut rapoartele reprezentanților din afara țării pentru depunerea lor la „Comisia de Puci „a TBMM.

Sursa: https://www.welt.de/politik/ausland/article160132361/Tuerkische-Imame-spionieren-in-Deutschland-fuer-Erdogan.html

 

 

 

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.