marți, mai 21, 2024

Designerul de etichete virale care îl critică pe Erdogan pentru inflație a fost achitat

Un tribunal turc l-a achitat pe designerul grafic care a pregătit autocolante cu fotografiile președintelui Recep Tayyip Erdoğan și liderului Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), Devlet Bahçeli, pentru a atrage atenția asupra creșterii prețurilor și a inflației de pe piețe, conform Duvar English.

Mahir Akkoyun a împărtășit decizia instanței pe contul său de Twitter.

„Verdictul de achitare este în sfârșit dat. Nu este o crimă să creați autocolante și să spuneți Este scump, datorită lui Erdoğan””, scrie artistul.

Ce s-a întâmplat?

Akkoyun a fost reținut temporar, în aprilie, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, sub acuzația de „insultare pe președinte”.

Acesta a fost arestat după ce autocolantele sale pe care scria „Ti s-a părut scump acest produs? Datorită lui Erdoğan” au fost puse pe rafturile supermarketurilor și au devenit virale pe rețelele de socializare.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.