miercuri, septembrie 27, 2023

Designerul de etichete virale care îl critică pe Erdogan pentru inflație a fost achitat

Un tribunal turc l-a achitat pe designerul grafic care a pregătit autocolante cu fotografiile președintelui Recep Tayyip Erdoğan și liderului Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), Devlet Bahçeli, pentru a atrage atenția asupra creșterii prețurilor și a inflației de pe piețe, conform Duvar English.

Mahir Akkoyun a împărtășit decizia instanței pe contul său de Twitter.

„Verdictul de achitare este în sfârșit dat. Nu este o crimă să creați autocolante și să spuneți Este scump, datorită lui Erdoğan””, scrie artistul.

Ce s-a întâmplat?

Akkoyun a fost reținut temporar, în aprilie, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, sub acuzația de „insultare pe președinte”.

Acesta a fost arestat după ce autocolantele sale pe care scria „Ti s-a părut scump acest produs? Datorită lui Erdoğan” au fost puse pe rafturile supermarketurilor și au devenit virale pe rețelele de socializare.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...